H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review

Μιας και βολεύτηκα αρκετά με το Scrapee, το plugin για το KODI (εκεί που αρχικά πίστευα ότι δεν θα ασχοληθώ και πολύ), αποφάσισα να πάρω και ένα box-άκι, ώστε να μην βλέπω τις ταινίες ή τις σειρές στο Raspberry Pi.

Ο λόγος που δεν θέλω να τις βλέπω στο PI, είναι ο τρόπος απενεργοποίησης του ίδιου του PI. Επειδή το Raspberry Pi δεν έχει διακόπτη On-Off αλλά ένα mini USB για να συνδεθεί με κάποιο τροφοδοτικό, θα πρέπει να πας στην αρχή του μενού του KODI και να επιλέξεις το "Power" και από εκεί να ξανά επιλέξεις ότι θέλεις να τερματίσεις το σύστημα και όταν είναι έτοιμο, τότε να το αφαιρέσεις από την τροφοδοσία (σαν τα παλιά καλά PC με Windows '98/XP, που μόνο όταν σου έβγαζε το μύνημα ότι είναι πλέον safe να σβήσεις το σύστημα μπορούσες να απενεργοποιήσεις το PC).

It is now safe to turn of your computer Windows XP Message

ΟΚ, θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο πιο εύκολο, για παράδειγμα έναν διακόπτη ο οποίος θα έδινε απλά μία εντολή στο PI να τερματίσει και μετά θα μπορούσα να το έχω να σβήνει αυτόματα με κάποιο relay για παράδειγμα, αλλά γιατί να καθίσω να σπάσω το κεφάλι μου ή να χάσω χρόνο μέχρι να το πετύχω, όταν με ελάχιστα χρήματα παίρνω κάτι έτοιμο;

Ο λόγος που αποφάσισα να πάρω ένα box-άκι, ήταν ένα μήνυμα που έλαβα από το aliexpress για κάτι εκπτώσεις "χώμα", οπότε και άδραξα την ευκαιρία να "τσιμπήσω" το συγκεκριμένο Android TV Box με κόστος μόλις 12€ με τα μεταφορικά.

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 16GB 2.4&5G WIFI 4K Media Player TV Box Android Play Store Very Fast 1080P Set Top Box
Το TV Box (εικόνα από aliexpress).

Το συγκεκριμένο box-άκι, είναι αρκετά καλό για τα χρήματα που έδωσα. Τρέχει Android 10 (rooted), που σημαίνει ότι υπάρχει πρόσβαση στο Play Store για να κατεβάσουμε κάποιο app από εκεί. Εδώ να πω ότι επειδή είναι rooted, κάποια προγράμματα δεν τρέχουν, όπως για παράδειγμα το ANT1+, αλλά μικρό το κακό, δεν το πήρα για κάτι άλλο πέραν του KODI.

Επίσης, το προεγκατεστημένο πρόγραμμα KODI είναι παλιά version και πρέπει να απεγκατασταθεί και να εγκατασταθεί από το store η νεότερη έκδοση του.

Σύμφωνα με την σελίδα του πωλητή, το box υποστηρίζει 2.4&5G WIFI σύνδεση αλλά και 4K Media, ενώ η κατανάλωση του είναι μόλις 10W. Τώρα για το WIFI δεν νομίζω να ισχύει ότι αναφέρει ο πωλητής μιας και έχω την εντύπωση ότι συνδέεται με 2.4G, αν κρίνω από τον χρόνο που κάνει για να συγχρονίσει τα δεδομένα, αλλά δεν πειράζει, από τις δοκιμές μου τρέχει το υλικό που του ζητάω μια χαρά. Επίσης, δεν δοκίμασα υψηλής ανάλυσης αρχεία, για να σας πω με ακρίβεια αν μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά 4K, γιατί όπως είπα, με ενδιέφερε μονάχα να τρέχει το KODI και το plugin μου και όχι κάτι άλλο.

Από ποιότητα, είναι αρκετά ψεύτικο σαν κατασκευή, με καλή απόκριση και αίσθηση ωστόσο του τηλεχειριστηρίου του. Μάλιστα παρέχονται και οι απαραίτητες μπαταρίες για το χειριστήριο, ενώ σου παρέχει και το καλώδιο HDMI (και εννοείται, το τροφοδοτικό του).

Το τηλεχειριστήριο του είναι αρκετά απλό με ελάχιστα κουμπιά. Στην ουσία έχει όσα θα βρείτε και σε ένα κινητό ή tablet, δηλαδή τα κουμπιά έντασης του ήχου, η σίγαση, η πλοήγηση και το κεντρικό "ΟΚ", το "πίσω" και το μεσαίο κουμπί που εμφανίζει τις εφαρμογές και στο KODI παρέχει επιπλέον επιλογές.

Το box δεν απενεργοποιείται τελείως όταν πατήσετε το κουμπί "OFF" στο χειριστήριο, αλλά μπαίνει σε κατάσταση αναμονής με σβηστή οθόνη, όπως ακριβώς αν πατήσετε το πλαϊνό κουμπί "On-Off" ενός κινητού. Έτσι, όταν το ξανά πατήσετε, το box θα επιστρέψει εκεί που το αφήσατε και αυτό είναι βολικό. Μάλιστα, αν βλέπετε κάποια ταινία ή κάποιο επεισόδιο, θα σας συνεχίσει την προβολή.

Αν και πίστευα ότι θα "έκλαιγα" τα χρήματα και ότι θα ήταν υπερβολικά ψεύτικο ή αργό ή γενικά δεν θα μπορούσα να τρέξω το KODI, εντούτοις αποδείχτηκε πολύ καλό και το χρησιμοποιώ καθημερινά. Επίσης, επειδή δουλεύω το plugin που έγραψα για το KODI, παρατήρησα κάποια λάθη αλλά και σκέφτηκα και κάποιες προσθήκες για την επόμενη έκδοση του plugin, για να βολεύει ακόμη περισσότερο η χρήση τέτοιων box.

Αν ψάχνετε για κάτι καλό και φτηνό, έτσι για δοκιμές, ένα τέτοιο φθηνό box-άκι με κάτι παραπάνω από 10€, είναι μια χαρά. Επίσης είναι μικρό και ελαφρύ, οπότε μπορεί να μπει οπουδήποτε και να μην φαίνεται. Το μόνο ενοχλητικό -για εμένα, το έντονο κόκκινο led όταν είναι σε κατάσταση αναμονής ή το μπλε όταν είναι ενεργό, θα έπρεπε να είναι λιγότερο έντονα.

0 Comments

Related Posts

R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;
Top