Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;

Πολλοί είναι αυτοί που χρειάζονται 2η ή και 3η τηλεόραση στο σπίτι τους, την οποία θα την έχουν σε κάποιο δωμάτιο ή άλλο χώρο και το σίγουρο είναι ότι αρκετοί από αυτούς, θα θελήσουν να αγοράσουν κάποια φτηνή τηλεόραση για να κάνουν την δουλειά τους. Αξίζει όμως η αγορά μιας φτηνής τηλεόρασης;

Κάποια στιγμή, χρειάστηκε να αγοράσω μια 3η τηλεόραση. Η κύρια τηλεόραση μου είναι μία 55' της Samsung και η 2η μία 32' της LG, την οποία την έχω κοντά στα 15 χρόνια και λειτουργεί ακόμη σαν καινούρια (aka "σκυλί") και μάλιστα σε αυτήν ήταν συνδεδεμένες και οι παιχνιδομηχανές μου, που σημαίνει ότι η τηλεόραση λειτουργούσε full time. Αμφιβάλλω αν η Samsung καταφέρει να φτάσει τα χρόνια της, εδώ που τα λέμε.

Έτσι λοιπόν, σαν 3η τηλεόραση που δεν θα ανοίγει και πολύ, σκέφτηκα να πάρω μια φτηνότερη λύση, αυτές που έχουν τα πάντα και κοστίζουν ελάχιστα. Και αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος.

Αφού έψαξα για λίγο τις τιμές, αποφάσισα να πάρω μία Turbo-X στις 43" από το Plaisio. Με του που την έβγαλα από την συσκευασία, μετάνιωσα για την αγορά που έκανα, μιας και η συσκευή "βρώμαγε" από μακριά για φτηνιάρικη κατασκευή. ΟΚ, δεν την κατηγορώ, όταν μια τηλεόραση κοστίζει ~200€ από αντίστοιχες επώνυμες, είναι λογικό ότι κάτι πρέπει να κόψουν για να ρίξουν το κόστος.

Η τηλεόραση από την αρχή παρουσίαζε προβλήματα. Έχανε συνεχώς το σήμα του internet, δεν έπιανε όλα τα κανάλια με αποτέλεσμα να την βάλω να κάνει auto-scan 2-3 φορές για να τα βρει, ενώ το κορυφαίο, δεν συνδέονταν στο router μου, επειδή στον κωδικό είχα μη λατινικούς χαρακτήρες (για παράδειγμα κάποιο από "!, #, @" κλπ). Ναι, τόσο κουφό, οπότε την σύνδεσα σε γειτονικό router με καλή εμβέλεια, μιας και δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να αλλάξω τον κωδικό του router μου (και επομένος, όλων των συσκευών που συνδέονταν σε αυτό), επειδή η Turbo-x είναι ΓΤΠΚ.

Προβλημάτων συνέχεια και στην πορεία εντόπισα και άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα, η τηλεόραση έσβηνε από μόνη της συχνά αλλά και καμιά φορά κόλλαγε (κάτι σαν τα PC ένα πράγμα) και έπρεπε να την βγάλω από την πρίζα για να έρθει στα ίσια της. Μέχρι που κάποια στιγμή την επέστρεψα στο Plaisio για αλλαγή, αφού έπαψε να λειτουργεί. Επειδή ήταν μέσα στην εβδομάδα, το Plaisio μου την αντικατέστησε άμεσα.

Και η καινούρια τηλεόραση έχει κάποια θεματάκια. Για παράδειγμα, πολλές φορές "πεισμώνει" και δεν δέχεται καμία εντολή, ούτε από τα ενσωματωμένα της πλήκτρα και πρέπει να την κάνω restart. Μικρότερο βέβαια το κακό από το να κολλάει εντελώς και να πρέπει να βγάζω την πρίζα, όπως έκανα στην προηγούμενη.

Επίσης χάνει συχνά την σύνδεση με το internet (ασύρματα). Δηλαδή εκεί που παρακολουθείς τηλεόραση, σου εμφανίζει ένα εικονίδιο όπου δηλώνει ότι χάθηκε το σήμα και έπειτα απο λίγο εμφανίζει άλλο εικονίδιο ότι επανήλθε η σύνδεση. Άλλες φορές, για να δεις κάτι που απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο (πχ Netflix), θα πρέπει να την σβήσεις και να την ξανά ανοίξεις, για να συνδεθεί στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που δεν έχει ήδη συνδεθεί όσο λειτουργούσε). Πάντως κοντεύει έναν χρόνο και δουλεύει καλά μέχρι στιγμής.

Τα προβλήματα που αναφέρω, δεν τα γράφω για να "κράξω" το Plaisio ή τις τηλεοράσεις της εταιρίας. Άλλωστε γνώριζα καλά τι αγόραζα. Τα γράφω για να δείξω ότι καμιά φορά, για να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα, φτάνεις στο σημείο να χάνεις τόσο χρόνο, όσο και χρήμα. Εννοείται ότι αν πάψει να λειτουργεί, δεν θα την πάω στο κατάστημα ξανά, αλλά θα την σουτάρω και θα πάω να πάρω στην θέση της μία επώνυμη, ώστε να ησυχάσω για κάποιο διάστημα, γιατί εδώ που τα λέμε και οι επώνυμες έχουν χάσει την ποιότητα -και την αξιοπιστία- τους, αλλά τουλάχιστον αυτό που σου λένε ότι κάνει η συσκευή τους, το κάνει και το κάνει καλά.

0 Comments

Related Posts

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review
R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Top