Δείτε δωρεάν τηλεοπτικές σειρές με το Kodi [Updated]

Kodi Screenshot
06/11/2023 08:39:00

Όσοι έχετε εγκατεστημένο το Kodi και θέλετε να βλέπετε σειρές με ελληνικούς υπότιτλους, σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να ρυθμίσουμε το Kodi για σειρές προσθέτοντας τα απαραίτητα πρόσθετα addons σε λίγα μόνο λεπτά.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Kodi, πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους media players. Ωστόσο, η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου.

Πολλοί ίσως να έχετε δοκιμάσει plugins τύπου "Exodus", τα οποία έχουν συχνά θέματα συνδέσεων κλπ, με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν έπειτα από κάποια στιγμή. Έτσι, αποφάσισα να γράψω το δικό μου plugin, το οποίο θα με βοηθήσει να βλέπω τις σειρές που θέλω, χωρίς προβλήματα συνδέσεων ή άλλων θεμάτων.

Σημειώστε ότι το plugin είναι σε beta μορφή. Αρχικά το έγραψα για εμένα, αλλά αποφάσισα να το διαθέσω δωρεάν. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι το plugin ΔΕΝ κατεβάζει κανένα αρχείο τοπικά, αλλά τα αναπαράγει ως streaming, όπως για παράδειγμα θα τα βλέπατε σε γνωστές ιστοσελίδες τύπου "tainio-mania" κλπ.

Θεωρητικά λοιπόν, δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα ακόμη και σε χώρες που στέλνουν "ραβασάκια" σε όσους βλέπουν παράνομο τηλεοπτικό υλικό. Αν δηλαδή, βλέπετε στην χώρα που είστε, ταινίες και σειρές από ιστοσελίδες όπως η "tainio-mania", τότε δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα και με το plugin αυτό, αν και ΔΕΝ συνδέετε σε καμία από αυτές τις ιστοσελίδες. Επίσης σκοπεύω να κάνω και κάποιο αντίστοιχο για τις ταινίες.

Ωστόσο, κρατάει σε τοπικά αρχεία (cache) τα url των αρχείων, ώστε να μην χρειάζεται να ζητάει από τον server συνεχώς τα ίδια αρχεία και ο server σας μπλοκάρει. Το plugin συνδέεται με τον server "coverapi.store" για να αντλήσει τις διευθύνσεις από τα αρχεία.

Σημείωση: Το plugin γράφτηκε για την πρόσφατη έκδοση του Kodi, την Kodi v20.2 (Nexus). Ωστόσο δουλεύει και στις προηγούμενες, αλλά με κάποιους περιορισμούς, ειδικά στις εκδόσεις κάτω από την 19.

Πως να το εγκαταστήσετε

Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε στο Kodi να εγκαταστήσει plugins τρίτων. Για να γίνει αυτό, πηγαίνετε στην ενότητα "System Settings" και επιλέξτε "Addons".

Addons settings for Kodi

Απο εκεί, επιλέξτε το «Unknown Sources» και ενεργοποιήστε το. Θα σας βγάλει μια προειδοποίηση στην οποία επιλέγετε «Yes»

Kodi uknown sources notice

Είστε έτοιμοι με τις ρυθμίσεις του Kodi. Για να εγκαταστήσετε ένα plugin, πηγαίνετε στο "Addons" και επιλέξτε "Install from zip file" και αναζητήστε τον φάκελο που κατεβάσατε το plugin.

Τώρα κατεβάστε αυτό το plugin (script.module.cloudscraper), το οποίο μας χρειάζεται και εγκαταστήστε το. Όταν τελειώσετε, κατεβάστε το plugin για τις σειρές (plugin.video.scrapee). Μην αμελήσετε να εγκαταστήσετε το plugin cloudscraper πρώτα, γιατί δεν θα προχωρά η εγκατάσταση του plugin για τις σειρές.

Εγκατάσταση plugins από το kodi plugin browser

Είστε έτοιμοι. Τρέξτε το plugin από το μενού "Videos" του Kodi. Προς το παρών, μπορείτε να περιηγηθείτε στις σειρές με βάση τις κατηγορίες ή το δίκτυο που την παρέχει.

Επιπλέον

Το plugin δοκιμάστηκε σε Android κινητό και tablet αλλά και σε υπολογιστή. Δεν τρέχει σε Raspberry pi, γιατί η τρέχουσα έκδοση του Kodi που μπορεί να εγκατασταθεί στο Raspbian είναι παλιά και δεν υποστηρίζεται από το plugin. Θεωρητικά, αν έχετε Raspberry Pi, μπορείτε να εγκαταστήσετε το LibreELEC, το οποίο έχει την τελευταία έκδοση του Kodi, αλλά δεν το δοκίμασα.

Επίσης, μπορείτε να τρέξετε το Kodi στο κινητό σας και να στείλετε την εικόνα στην τηλεόραση σας, αν υποστηρίζει τέτοια λειτουργία. Για να γίνει αυτό, σε περίπτωση που έχετε παλιά έκδοση του Kodi στο "μποξάκι" ή σε κάποια άλλη συσκευή και δεν μπορείτε να περάσετε την τελευταία έκδοση του, εγκαταστήστε στο κινητό σας ένα app όπως το "Cast to TV" και επιλέξτε να κάνει mirroring το κινητό σας στην οθόνη της τηλεόρασης σας. Τώρα τρέξτε το Kodi στο κινητό και ότι δείχνει το κινητό, θα δείχνει και η τηλεόραση σας. Είναι μια γρήγορη λύση για όσους δεν μπορούν να τρέξουν την τελευταία έκδοση του Kodi.

Beta

Όπως έγραψα, το plugin είναι σε μορφή beta. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει λάθη ή προβλήματα που δεν τα εντώπισα όταν το δοκίμαζα. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια για τυχών προβλήματα, ώστε να τα διορθώσω. Επίσης, κάτι σημαντικό, το υλικό που δείχνει το plugin ΔΕΝ το ανεβάζω εγώ και ΔΕΝ έχω καμία σχέση με το site "coverapi.store". Οπότε μην γράψετε σχόλια του στυλ "πότε θα ανέβει η τάδε σειρά με ελληνικούς υπότιτλους" κτλ.

Related Posts