Δείτε δωρεάν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με το Kodi (και το Scrapee)

Kodi Screenshot
06/11/2023 08:39:00

Αν ψάχνετε κάποιο plugin για να βλέπετε ταινίες και σειρές με Ελληνικούς υπότιτλους μέσο του KODI, τότε το Scrapee είναι για εσάς.

Όσοι ασχολούσασταν με ταινίες και σειρές κάμποσα χρόνια πριν, σίγουρα θα θυμάστε τι τραβούσαμε για να δούμε μια ταινία ή κάποιο επεισόδιο μίας σειράς από τον "θείο".

Παλεύαμε με την εύρεση υποτίτλων, τον συγχρονισμό τους, το αρχείο που κατέβασες να είναι το σωστό και άλλα τέτοια όμορφα. Όταν έγιναν μόδα οι streaming υπηρεσίες τύπου Netflix, το πράγμα έγινε υπερβολικά απλό ακόμη και για τον πιο σκληροπυρηνικο πειρατή. Καθόσουν το βράδυ να δεις κάτι για να χαλαρώσεις και απλά πατούσες το κουμπί στο τηλεχειριστήριο, διάλεγες τι ήθελες να δεις και το έβλεπες. Ούτε να ψάχνεσαι με πηγές, υπότιτλους κλπ, ενώ η ευκολία που σου παρείχαν, όπως να αποθηκεύεις κάτι στα αγαπημένα σου, να συνεχίσεις από εκεί που το άφησες κλπ, μας έκαναν να αράξουμε το "πειρατικό μας πλοίο" στο λιμάνι.

Πειρατικό πλοίο στην θάλασσα

Τελευταία ωστόσο οι υπηρεσίες αυτές, το έχουν παρά... ξέρετε τι, τόσο σε θέμα ποιότητας υλικού, όσο και σε άλλα ζητήματα που δεν αφορούν αυτό το άρθρο. Και παρότι πλήρωνα συνδρομη σε κάμποσες από αυτές, πλέον τις έχω σταματήσει και πληρώνω μονάχα στο Amazon Prime και αυτό επειδή μέσο Ερντογάν μου βγαίνει 1,5€ τον μήνα (από 0,50 λεπτά μερικούς μήνες πριν).

Επειδή όπως είπα το σημερινό υλικό δεν αξίζει δεκάρα, αν τώρα ήταν κάτι δυνατό που ήθελα να δω, πήγαινα σε κάποια από τις γνωστές ιστοσελίδες που έχουν ταινίες και σειρές από τον θείο και όταν ήμουν αραχτός στην τηλεόραση, έβλεπα κάτι από το Amazon. Και όλα καλά, μπορώ να πω ότι βολεύτηκα έτσι.

Κάποια στιγμή που θέλησα να δω μια παλιά σειρά, την οποία την είχε το Amazon αφού μάλιστα την είχα αποθηκευμένη στα αγαπημένα μου, είδα ότι την είχε πλέον αφαιρέσει για Ελλάδα. Οπότε είχα δύο επιλογές, μιας και ήθελα να την δω τόσο αυτήν, όσο και άλλες καλές παλιές σειρές, είτε να χρησιμοποιήσω λοιπόν κάποιο VPN και να σταυρώσω τα δάχτυλα μου με την ευχή να δουλέψει και να μην με αντιληφθεί το Amazon, είτε να επιστρέψω στα παλιά καλά πειρατικά λημέρια και να την κατεβάσω σε καλή ανάλυση, μιας και προτιμώ να βλέπω κάτι στην τηλεόραση μου αραχτός και όχι να κάθομαι μπροστά στο PC για να το δω.

Grimm στο Amazon Prime

Αποφάσισα να διαλέξω την 2η επιλογή και να δω τι παίζει στο KODI που μου έχουν μιλήσει αρκετοί ότι το χρησιμοποιούν. Μία λύση ήταν η χρήση κάποιων plugin που υπάρχουν εκεί έξω. Ωστόσο κάποια από αυτά που δοκίμασα, δεν δούλευαν ενώ είχαν και θέματα με τους υπότιτλους, δηλαδή επειδή έψαχναν με βάση τον τίτλο, μπορεί να έδειχναν υπότιτλους από κάτι άλλο σχετικό και όχι αυτό που ήθελες, ενώ πολλές από τις σελίδες που είχαν σαν βάση δεδομένων, είχαν χαθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πηγές για αυτό που ήθελες να δεις, οπότε και έβαζες τελικά να δεις κάτι άλλο που είχε ακόμη κάποιες πηγές.

Έτσι, για να μην σας κουράζω, αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου, κυρίως επειδή με ενδιαφέρει να φτιάξω κάτι ρομποτικό στο μέλλον και ήθελα με αυτόν τον τρόπο να ξεσκουριάσω λιγάκι τις γνώσεις μου στην γλώσσα προγραμματισμού Python. Αρχικά να πω ότι το συγκεκριμένο plugin για το KODI το έγραψα για εμένα, αργότερα το έδωσα σε γνωστούς και φίλους που μένουν εξωτερικό και επειδή τους άρεσε και δούλευε και αρκετά καλά, αποφάσισα να διορθώσω κάποια bugs και να το ανεβάσω στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφέρεται.

Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν, το KODI είναι ένας media player που μπορεί να τρέξει σχεδόν παντού, σε κινητά, PC, tablet κλπ. Επίσης, αρκετά boxakia που κυκλοφοορύσαν στο εμπόριο, το είχαν περασμένο μαζί με κάποια από τα plugins που ήταν γνωστά τότε, οπότε και μπορεί να έχετε κάποιο boxaki κάπου στο σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο Raspberry PI και να εγκαταστήσετε την διανομή LibreELEC, ώστε να έχετε ένα γρήγορο και φτηνό player. Αυτήν την λύση με το Raspberry PI έχω εγώ και με βολεύει, γιατί το δουλεύω με το χειριστήριο της τηλεόρασης.

Sceenshot από το Kodi σε Raspberry Pi

Disclaimer

Προτού συνεχίσω, ένα μικρό disclaimer. Αρχικά να σας πω ότι το plugin δεν συνδέεται σε καμία πειρατική σελίδα. Για την ακρίβεια, συνδέεται σε 2 μονάχα σελίδες και πουθενά αλλού. Στο δικό μου site όπου από εκεί αντλεί τις πληροφορίες για τις ταινίες και τις σειρές, όπως τίτλους, φωτογραφίες, ηθοποιούς κλπ και στο coverapi.store όπου από εκεί παίρνει τον σύνδεσμο για το υλικό που θέλετε να δείτε. Που σημαίνει, ότι αν ζείτε σε κάποια χώρα όπως η Γερμανία που στέλνει ραβασάκια με το καλημέρα σε όποιον κατεβάσει ταινίες και σειρές, με αυτό δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Αν δηλαδή, κάποια στιγμή είδατε ταινίες από σελίδες όπως το tainio-mania, το tainies-online κλπ, τότε όπως είπα δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο plugin. Άλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά γιατί δεν ζω στο εξωτερικό, οπότε εγκαταστήστε το με δική σας ευθύνη.

Και κάτι σημαντικό, που επίσης πρέπει να τονίσω, το υλικό που δείχνει το plugin ΔΕΝ το ανεβάζω εγώ και ΔΕΝ έχω καμία σχέση με το site "coverapi.store". Οπότε μην γράψετε σχόλια του στυλ "πότε θα ανέβει η τάδε σειρά με ελληνικούς υπότιτλους" κτλ. Το plugin είναι απλός το μέσο και τίποτα άλλο. Δεν παρέχει κανένα link, ούτε το ίδιο, ούτε το site μου. Οπότε, μην με ρωτάτε για νέες ταινίες, πότε θα ανέβει το τάδε επεισόδιο, χάλια συγχρονισμό υποτίτλων, χάλια ποιότητα εικόνας, αν δεν παίζει κάποια ταινία κλπ. Δεν έχω καμία σχέση με το υλικό και δεν το ανεβάζω εγώ. Θα ήταν σαν να πάρετε τηλέφωνο τον ταξιτζή που σας πήγε σε μια παράσταση για να του κάνετε παράπονα επειδή η παράσταση δεν ήταν καλή ή άργησε να ξεκινήσει.

Να αναφέρω εδώ ότι όλο το site από όπου το plugin αντλεί τα δεδομένα του, τρέχει αυτόματα και δεν παρεμβαίνω πουθενά, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν και λάθη στον κατάλογο ταινιών και σειρών, κάτι που θα διορθωθεί στο μέλλον αν υπάρξουν τέτοια θέματα. Θα πρέπει να τονίσω ότι δεν καταγράφετε κανένα δεδομένο σας, οπότε μην σας ανησυχεί ούτε αυτό. Άλλωστε το plugin βρίσκεται στο github και μπορεί οποιοδήποτε να το ελέγξει. Ίσως στο μέλλον προσθέσω την δυνατότητα VPN, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.

Scrapee

Αφού τα είπαμε αυτά, πάμε στο πως να εγκαταστήσετε το plugin τώρα και τι μπορείτε να κάνετε παραπάνω. Ο οδηγός αυτός έγινε σε PC με Windows και σε καινούρια εγκατάσταση του KODI, αλλά δεν διαφέρει σε καμία συσκευή. Αρχικά κατεβάστε το KODI στο σύστημα τις επιλογής σας και μετά κατεβάστε το plugin. Το plugin όπως είναι σε μορφή zip, σώστε το σε κάποιον εύκολο φάκελο που δεν χρειάζεται μεγάλη διαδρομή για να βρεθεί, για παράδειγμα στον φάκελο downloads.

Githup Page of Scrapee, an addon for Kodi

Αφού εγκαταστήσετε το KODI, τρέξτε το και πηγαίνετε στην ενότητα My Addons και από εκεί install from zip file. Θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να εγκαταστήσετε plugin τρίτων και θα πρέπει να επιλέξετε yes.

Addons settings for Kodi

Τώρα πηγαίνετε ξανά στο install from zip file και εγκαταστήστε το plugin. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε ταινίες και σειρές χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω.

Kodi uknown sources notice

Επειδή το plugin είναι ανεβασμένο στο github, έχω ορίσει σαν αρχική γλώσσα την Αγγλική. Μπορείτε να επιλέξετε από τις ρυθμίσεις τα Ελληνικά, αλλά η επιλογή αυτήν δεν αλλάζει το μενού, ίσως αυτό γίνει στο μέλλον, αλλά θα μπορείτε πλέον να βλέπετε τις πληροφορίες των ταινιών και των σειρών στα Ελληνικά, όπου είναι διαθέσιμα τα Ελληνικά. Ειδάλλως, θα τα δείχνει στα Αγγλικά.

Επίσης, όταν επιλέξετε Ελληνικά, σας ανοίγει ακόμη μια επιλογή, το Youtube Playlists, όπου εκεί θα βρείτε ταινίες και σειρές που υπάρχουν στο Youtube και είναι με ελληνικούς υπότιτλους. Σε αυτήν την ενότητα δεν υπάρχει δυνατότητα search ή κάτι άλλο, είναι λίγο χύμα και το έβαλα για να υπάρχει κάτι σαν backup σε περίπτωση που δεν τρέχει κάποια άλλη ταινία ή σειρά.

Όταν βλέπετε κάτι, αποθηκεύετε στο ιστορικό σας, όπου μπορείτε να αναζητήσετε κάτι που είδατε. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσετε μια ταινία ή ένα επεισόδιο από εκεί που το αφήσατε, ενώ μπορείτε να κάνετε like ή να προσθέσετε κάτι στα αγαπημένα σας. Τα like και οι προβολές στέλνονται στο site μου, ώστε να αλλάζει κάθε φορά η λίστα με τις τοπ προβολές και τις τοπ αγαπημένες, ανάλογα με το τι βλέπουν οι περισσότεροι. Κάποιες άλλες λίστες, πχ οι most voted για παράδειγμα, παρέχονται με βάση το The Movie Database (TMDB) και δεν αλλάζουν από τις προβολές του plugin. Μπορεί στο μέλλον να τις αφαιρέσω και να υπάρχουν αποκλειστικά λίστες με βάση τις τοπ προβολές και likes μονάχα από το plugin, αν υπάρξει ενδιαφέρον.

Για να το πάω ένα βήμα παραπάνω, πρόσθεσα και την δυνατότητα συγχρονισμού ανάμεσα σε συσκευές. Με τον συχρονισμό ενεργό, αν δείτε μια ταινία στο κινητό, μπορείτε να την συνεχίστε στο σπίτι σας για παράδειγμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πάτε στην σελίδα που έχω δημιουργήσει γι'αυτόν τον σκοπό και να γίνετε μέλος.

Προς το παρών δεν μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω από το να γραφτείτε και να λάβετε ένα μοναδικό κλειδί. Μπορείτε να βάλετε και ψεύτικο email για να κάνετε την εγγραφή αν φοβάστε, αλλά να ξέρετε ότι δεν πουλάω τα δεδομένα σας, οπότε don't worry. Αν τώρα βάλετε ψεύτικο email, να ξέρετε ότι αν κάποια στιγμή ξεχάσετε τον κωδικό σας, δεν θα μπορεσετε να τον βρείτε ξανά και θα χάσετε τα δεδομένα σας, γιατί όπως είπα το site τρέχει στον αυτόματο και δεν παρεμβαίνω πουθενά.

Αυτόν τον κωδικό τώρα που θα πάρετε κατά την εγγραφή σας, το βάζετε στο plugin στην ανάλογο πεδίο στις ρυθμίσεις. Όταν το βάλετε για πρώτη φορά, θα συγχρονίσει τα δεδομένα σας, αν υπάρχουν. Οπότε και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να τελειώσει την διαδικασία, η οποία δεν ξεπερνάει τα 20".

Το ιστορικό μου από τις ταινίες. Θα δείτε ότι έχουν συγχρονιστεί και οι χρόνοι των ταινιών, οπότε αν πατήσω επάνω σε μία από αυτές που αριστερά έχουν ένα κύκλο αντί για τετράγωνο, η ταινία θα συνεχίσει από το σημείο που την άφησα.

Επίσης να πω ότι κάθε φορά που θα τρέχετε το KODI, θα βλέπετε και ένα μήνυμα ότι συχρονίζει τα δεδομένα σας. Αν έχετε κάμποσα αποθηκευμένα, μπορεί να πάρει ως και ένα λεπτό -max- μέχρι να τα συγχρονίσει, ανάλογα και την ταχύτητα του διαδικτύου σας και το μηχάνημα στο οποίο τρέχει το KODI, γι'αυτό και επέλεξα αυτό να γίνεται κάθε φορά που ξεκινάει το KODI και πουθενά αλλού, ώστε να μην σας φανεί σαν να "σέρνεται" το σύστημα.

Beta

Το plugin είναι σε μορφή beta, δηλαδή δοκιμαστική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει λάθη ή προβλήματα που δεν τα εντόπισα όταν το δοκίμαζα. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια για τυχών προβλήματα, ώστε να τα διορθώσω, καθώς και ιδέες για βελτιώσεις της λειτουργίας του.

Ίσως στο μέλλον προσθέσω επιπλέον επιλογές ή διορθώσω κάποια bugs. Για παράδειγμα, τίτλους ταινιών ή σειρών που είναι στα κινέζικα/κορεάτικα, δεν τους εμφανίζει σωστά, παρότι εμφανίζει άλλες γλώσσες σωστά (πχ Αραβικά). Εντάξει, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα και πιστεύω να το λύσω σύντομα. Επίσης σκέφτομαι το site να αναβαθμιστεί και παρέχει και πληροφορίες για τις ταινίες, να μπορείτε να προσθέτετε και από εκεί αγαπημένες ταινίες, ή να φτιαχνετε κάποια λίστα του στυλ watch later, ή να προσθέσω την δυνατότητα εύρεσης τίτλων με βάση κάποιων tags, για παράδειγμα "ταινίες με ζόμπι", "ταινίες καταστροφής" κλπ. Αν υπάρξει ζήτηση, μπορεί να το κάνω.

Αναβαθμίσεις

Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια αυτόματη ενηνέρωση νέων εκδόσεων, οπότε αν υπάρξει κάποια νέα έκδοση, θα σας ειδοποιήσει το σύστημα κατά την έναρξη του KODI μεν, αλλά η αναβάθμιση θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα, που σημαίνει ότι θα μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η εγκατάσταση, δηλαδή θα κατεβάσετε ξανά το zip αρχείο από το github και θα επαναλάβετε την διαδικασία. Το KODI θα δει ότι είναι νέα έκδοση και θα το αναβαθμίσει αυτόματα. Στο μέλλον ίσως το κάνω να γίνεται αυτόματα η όλη διαδικασία.

Changelogs

v0.1 - Αρχικό release
v0.2 - Προστέθηκε η ενότητα "Ταινίες", ώστε να μην υπάρχουν δύο διαφορετικά plugins. Επίσης διορθώθηκαν και κάποια bugs, ενώ προστέθηκαν και επιπλέον λειτουργίες.
v0.3 - Άλλαξε το σύστημα του cache σε xml από json αρχεία. Προστέθηκε το αρχείο "service.py" ώστε να γίνεται ο συγχρονισμός της βάσης δεδομένων όταν τρέχει το KODI. Επίσης διορθώθηκαν κάποια bugs.
v0.4 - Προστέθηκε το module cfscrape σαν βασικό εργαλείο για έλεγχο των links, μιας και έχει καλύτερη συμβατότητα με παλιότερες εκδόσεις του KODI. Το cloudscraper υποστηρίζεται επίσης αλλά πρέπει να εγκατασταθεί από τον χρήστη.
v0.5 - Διορθώθηκε ένα bug στο σύστημα cache που δεν επέτρεπε την ανανέωση των αρχείων. Επίσης προστέθηκε ειδοποίησης για νέες εκδόσεις.
v0.6 - Διορθώθηκε ένα bug στα links για TV shows. Επίσης προστέθηκε η επιλογή συγχρονισμού της βάσης δεδομένων από το αρχικό μενού επιλογών του plugin.

Related Posts