Δοκιμή του AKS Long range metal detector

Gold Detector AKS long range locator
11/03/2023 08:02:00

Σε προηγούμενο άρθρο, είχα αναφέρει ότι δοκίμασα τον AKS Long range metal detector σε δοκιμαστήριο στο οποίο θάβαμε εμείς τα αντικείμενα. Αυτήν την φορά ωστόσο, πήγα σε δοκιμαστήριο όπου είχαν θαμμένα αντικείμενα αρκετά χρόνια.

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο, τα αποστατικά αυτά "χάνουν" σε αντικείμενα που είναι θαμμένα καιρό (όπως και στο περιβάλλον). Οπότε και αποφάσισα να πάω με έναν φίλο να το δοκιμάσω σε 2 διαφορετικά σημεία, όπου εκεί ήταν θαμμένα αντικείμενα από καιρό.

Και στα δύο σημεία, όπου γνώριζαν που ήταν θαμμένα τα αντικείμενα, αλλά όχι εγώ, το μηχάνημα αρνούνταν να "δει" τα σημεία όπου ήταν μεγάλες ποσότητας θαμμένες μαζί, αλλά για κάποιον λόγο "έβλεπε" μόνο πρόσφατα θαμμένα αντικείμενα. Για παράδειγμα, στο πρώτο σημείο των δοκιμών μου, το μηχάνημα πήγαινε να δείξει το σημείο όπου ήταν θαμμένα κάποια από αυτά, αλλά έκανε σαν κάτι να το έσπρωχνε και πήγαινε σε άλλο σημείο.

Ελέγχοντας το σημείο όπου έδειχνε, υπήρχε μεν αντικείμενο από κάτω, αλλά ήταν σχετικά κοντά στην επιφάνεια και πρόσφατα θαμμένο. Άλλες πάλι φορές έδειχνε κάποια καλώδια (έψαχνα για χαλκό) που ήταν θαμμένα στο χώμα, αλλά δεν έβρισκε με τίποτα τα αντικείμενα που ήταν θαμμένα από πολύ καιρό (για χρόνια).

Στο 2ο σημείο των δοκιμών, πάλι σε αντίστοιχη περίπτωση, το μηχάνημα δεν μπορούσε να κεντράρει το σημείο όπου ήταν θαμμένα τα αντικείμενα, αλλά αντίθετα έδειχνε σε διπλανό χωράφι άσχετα αντικείμενα. Δεν έκανε λάθος, προσέξτε. Δηλαδή ότι επέλεγα το έβρισκε, αλλά μόνο σε ότι ήταν εκεί για λίγες ημέρες.

Βέβαια σε κάποιο σημείο στις δοκιμές και επιλέγοντας "Ασήμι", το μηχάνημα με πήγε σε ένα σημείο όπου ήταν θαμμένη μια σακούλα με άδεια κουτιά χαπιών και "χτύπαγε" το αλουμίνιο της συσκευασίας.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι ακόμη και με χάρτη να πας σε κάποιο σημείο ή και με τον ίδιο που τα έβαλε εκεί, αν τα αντικείμενα είναι θαμμένα από καιρό, τα αποστατικά δεν θα μπορέσουν να τα βρουν ή θα "χτυπήσουν" κάτι εκεί κοντά, μπορεί κάποιο άσχετο αντικείμενο και να σκάβεις άδικα.

Αυτό που έδωσε να καταλάβω αρκετά πράγματα. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο, θέλω να φτιάξω ένα παρόμοιο μηχάνημα αλλά σαφώς καλύτερο και αυτός ήταν ο σκοπός των δοκιμών μου, να δω πως συμπεριφέρετε αυτό το μηχάνημα προτού αρχίσω τις δοκιμές με κάτι δικό μου.