Τι να κάνετε για να μην παγώνουν οι σωλήνες σας

Τι να κάνετε για να μην παγώνουν οι σωλήνες σας
13/09/2015 04:30:00

Το πάγωμα των σωλήνων κατά την περίοδο του χειμώνα, είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους λέβητες του φυσικού αερίου, όπου μπορεί να έχουμε κρύο νερό, αλλά όχι ζεστό. Ορίστε μερικά tips για να αποφύγετε κάτι τέτοιο να συμβεί.

Ένα απλό που μπορείτε να κάνετε, είναι να μονώσετε τις σωλήνες σας, τον λέβητα και τον υδρομετρητή (ρολόι) σας, αλλά δεν είναι πάντα αποδοτικό, γιατί δεν μπορείτε να μονώσετε τις εσωτερικές σωλήνες.

Το πιο αποτελεσματικό που μπορείτε να κάνετε, είναι να γυρίσετε μια βρύση σας (πχ μπάνιου) στο ζεστό και να την ανοίξετε ελάχιστα, ώστε να στάζει ελαφρά. Αυτό θα αποτρέψει τις σωλήνες από το να παγώσουν κατά την διάρκεια της νύχτας ιδιαίτερα, όπου το κρύο είναι περισσότερο.

Αν παγώσουν οι σωλήνες σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ και να προσπαθήσετε να ξεπαγώσετε πρώτα από το ρολόι σας. Μην προσπαθήσετε να πετάξετε καυτό νερό σε κάποιον σωλήνα όσο και στα μηχανήματα σας (είτε φυσικού αερίου, είτε air condition), ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο γκαζάκι για να τους ξεπαγώσετε.

Related Posts