Τι μπορείς να κάνεις τώρα που έληξε η υποστήριξη των Windows 7

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Τι μπορείς να κάνεις τώρα που έληξε η υποστήριξη των Windows 7

Τα Windows 7, το καλύτερο ίσως λειτουργικό που κυκλοφόρησε ποτέ η Microsoft (μετά ίσως τα Windows XP), μας τελείωσε.

Η Microsoft "τράβηξε" την πρίζα των Windows 7 πριν από λίγο καιρό, ανακοινώνοντας ότι δεν θα παρέχει πλέον updates ασφαλείας για τα Windows 7, πλην από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη μεταβεί στην νεότερη έκδοση των Windows.

Παρότι πολλά sites άρχισαν την τρομοκρατία, πιέζοντας κατά κάποιον τρόπο τους χρήστες να μεταβούν στα Windows 10, θα πρέπει να σας πω ότι τα περισσότερα από αυτά τα sites παρέχουν και affiliation links προς sites με κλειδιά για Windows 10, οπότε η αξιοπιστία τους δεν είναι και η καλύτερη. Σε αυτό το άρθρο θα σας πω τι μπορείτε να κάνετε αν είστε χρήστης των Windows 7 (όπως είμαι εγώ και δεν τα αλλάζω με τίποτα).

Αναβαθμίστε σε Windows 10

Αν και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να πάτε στα Windows 10, μπορείτε να το κάνετε αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε υποστήριξη από την Microsoft. Μπορείτε να βρείτε νόμιμα κλειδιά για τα Windows 10 σε πολύ καλές τιμές ή ακόμη υπάρχει τρόπος να τα ενεργοποιήσετε δωρεάν και νόμιμα.

Παραμείνετε στα Windows 7

Αυτό επέλεξα εγώ. Παρότι έχω άλλα δύο μηχανήματα που τρέχουν Windows 10, τα Windows 7 δεν τα αλλάζω με τίποτα γιατί απλά είναι γρήγορα και σταθερά. Το θέμα της δήθεν ασφάλειας που γράφουν πολλά sites δεν ισχύει γιατί απλά ο χρήστης είναι αυτός που κάνει ένα σύστημα ασφαλές και όχι το λειτουργικό του. Εδώ ακούμε συνεχώς για hacking σε μεγάλες εταιρίες με συστήματα εκατομμυρίων.

Αν είσαι απλός χρήστης, που θέλεις να βλέπεις μερικές ταινίες στο Youtube ή απλά να σερφάρεις στο διαδίκτυο, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν δεν επισκέπτεσαι περίεργα sites και δεν κατεβάζεις ότι βρεις μπροστά σου, παρά μόνο από αξιόπιστες πηγές, τότε δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.

Το καλό είναι ότι η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις στο Microsodt Security Essentials των Windows 7, αλλά μπορείς απλά να εγκαταστήσεις κάποιο καλό firewall (υπάρχουν άπειρα δωρεάν προγράμματα που κάνουν τέλεια την δουλειά τους) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για αρκετό καιρό ακόμη.

Επίσης, καλό είναι να έχεις κάποιον μοντέρνο browser (αν δεν έχεις ήδη), για να συνεχίσει να αναβαθμίζεται όταν κυκλοφορούν νεότερες εκδόσεις.

Μεταβείτε σε Linux

Το Linux ή καλύτερα οι διανομές του, είναι μια πονεμένη ιστορία. Παρότι αποτελούν μια καλή εναλλακτική επιλογή, οι χρήστες τα αποφεύγουν και δεν έχουν και άδικο εδώ που τα λέμε, τουλάχιστον όσο αφορούσε τις παλιότερες εκδόσεις των διανομών του.

Οι τελευταίες εκδόσεις όμως των πιο γνωστών διανομών του Linux, έχουν φτάσει σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Είναι ασφαλείς, είναι ελαφριές που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε το καλύτερο σύστημα που κυκλοφορεί για να τρέξει ικανοποιητικά το λειτουργικό, όπως συμβαίνει με τα Windows 10, ενώ το θέμα τους πλησιάζει πολλές φορές την αίσθηση των Windows (ενώ μπορείτε να μετατρέψετε το θέμα της διανομής σας ώστε να μοιάζει με τα Windows 10).

TL;DR

Αν χρησιμοποιείτε τα Windows 7 στο σπίτι σας, δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε, εκτός αν σταματήσουν να τα υποστηρίζουν όλες οι εταιρίες που παρέχουν drivers και προγράμματα. Αν δεν κατεβάζετε ότι βρείτε, ειδικά από μη αξιόπιστες πηγές και δεν πατάτε ότι είναι πράσινο και γράφει "Download Now", είστε ασφαλείς. Το θέμα το έχουν οι μεγάλες εταιρίες που κινδυνεύουν με χάσιμο πολλών χρημάτων, αν τα μηχανήματα τους πάθουν κάτι.

1 Comment

Tamara KSA

"I have been browsing online more than three hours lately, but I by no means found any
interesting article like yours. It’s beautiful worth enough
for me. In my view, if all website owners and bloggers made excellent content as you probably did, the internet will be a
lot more helpful than ever before"

Related Posts

Top