Πως να παίξεις παιχνίδια του Nintendo Switch στο Android κινητό σου

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να παίξεις παιχνίδια του Nintendo Switch στο Android κινητό σου

Με το που κυκλοφόρησε το Metroid Dread για το Nintendo Switch, θέλησα να το παίξω μιας και είμαι φαν της σειράς. Ωστόσο δεν έχω Switch και δεν ήθελα να κάθομαι μπροστά στη οθόνη του PC μου. Έτσι, βρήκα τρόπο να το παίζω από το android κινητό μου, αραχτός στον καναπέ.


Το Metroid Dread

Σημ.: Ο συγκεκριμένο τρόπος απαιτεί να έχετε ένα αξιόλογο PC και να είναι συνδεμένο μαζί με το κινητό στο ίδιο δίκτυο WiFi. Επίσης προτείνετε και ένα χειριστήριο με σύνδεση Blutooth. Εγώ έχω το SN30 Pro της 8bitdo.

Θα χρειαστείτε τον emulator Yuzu καθώς και το rom του παιχνιδιού που θέλετε να παίξετε. Στην δική μου περίπτωση, είναι το Metroid Dread.

Εγκαταστήστε τον Yuzu και επιλέξτε τις ρυθμίσεις του χειριστηρίου, ώστε να το ενεργοποιήσετε στον emulator, αλλά και να βάλετε στην σωστή διάταξη τα πλήκτρα. Στην περίπτωση του 8bitdo, δεν χρειάστηκε να ρυθμίσω κάτι στα πλήκτρα, αφού τα εντόπισε με την σωστή διάταξη απευθείας.

Προσθέστε το παιχνίδι που επιλέξατε, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται αποσυμπιεσμένο σε κάποιο σημείο του PC σας. Εγώ το έχω στον SSD για ταχύτερη ανάγνωση. Είστε έτοιμοι. Ο Yuzu τα κάνει όλα μόνος του και δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο από την μεριά σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις για τα γραφικά.

Το Metroid Dread όπως τρέχει στο PC μου.

Αν τώρα θέλετε να το παίξετε μέσο Android κινητού, θα χρειαστείτε 2 προγράμματα, ένα για το PC και ένα για το κινητό. Στην ουσία, θα κάνετε streaming την οθόνη του PC στο κινητό σας.

Έπειτα από δοκιμές, κατέληξα στο πρόγραμμα LetsView (PC/Android). Εγκαταστήστε το πρόγραμμα τόσο στο PC σας, όσο και στο κινητό σας και τρέξτε το από το κινητό.

Θα σκανάρει για διαθέσιμες συσκευές και θα σας ζητήσει να συνδεθεί με το PC. Επιλέξτε να συνδεθεί και πλέον θα βλέπετε την οθόνη του PC σας και στο κινητό σας. Και στα δύο προγράμματα, θα πρέπει να επιλέξετε ότι θέλετε να κάνετε mirroring την οθόνη του PC.

Το σύστημα πλέον είναι έτοιμο. Αφήστε το PC να τρέχει τον Yuzu και κλείστε/απενεργοποιήστε την οθόνη του. Αράξτε στον καναπέ και απολαύστε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Σας συνιστώ να χαμηλώσετε τον ήχο από το PC (ή να απενεργοποιήσετε τα ηχεία του) για να ακούγεται μόνο από το κινητό.

Το Metroid έτοιμο να ξεκινήσει...

Σημειώστε ότι καλό είναι να μην έχετε πολλές συσκευές συνδεμένες στο WiFi σας κατά την διάρκεια του streaming, για να μην παρατηρούνται lags στο κινητό. Κατά τα άλλα, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα.

Περιμένω να μου έρθει και μια βάση σαν αυτή, για να είναι πιο άνετο το κινητό.

0 Comments

Related Posts

Top