Πως να τρέξετε τα παιχνίδια του Arcade Triforce στο Wii

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να τρέξετε τα παιχνίδια του Arcade Triforce στο Wii

Το Triforce είναι ένα σύστημα arcade από τις εταιρίες Namco, Sega, και Nintendo. Το hardware του βασιζόταν στο Gamecube της Nintendo με μερικές όμως διαφοροποιήσεις. Το καλό είναι ότι τα πιο γνωστά του παιχνίδια, τα Mario Kart Arcade GP, Mario Kart Arcade GP 2, F-Zero AX, και Virtua Striker 4 Ver.2006 μπορούν να τρέξουν και στο Wii με την χρήση του κατάλληλου εξομοιωτή, τον QuadForce.

Πως να τρέξετε τα παιχνίδια του Arcade Triforce στο Wii 1

Θα χρειαστούμε

  • Το Wii έτοιμο να τρέχει homebrew. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως να εγκαταστήσετε προγράμματα στο Wii.
  • Ένα USB Stick ή μια μεγάλη SD κάρτα (σίγουρα θα έχετε αν κάνατε softmod το Wii). Η SD κάρτα είναι πιο γρήγορη, ενώ με το USB Stick θα παρατηρήσετε "σπασίματα" στο μενού ή και μέσα στο παιχνίδι.
  • Ένα χειριστήριο GameCube.

Αρχικά μεταφέρουμε τα παιχνίδια μας (τα οποία τα βρίσκουμε σε μορφή iso στο internet - αναζητήστε τα στο google) στην κάρτα που θέλουμε (SD ή USB) σε έναν φάκελο με τον τίτλο "Games". Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να έχει τον δικό του υποφάκελο για να τρέξει και πρέπει να είναι έτσι:

Mario Kart Arcade GP: ?:/games/GGPE01/
Mario Kart Arcade GP2: ?:/games/GGPE02/
F-Zero AX: ?:/games/GFZJ8P/
Virtua Striker 4 Ver.2006: ?:/games/GVSJ8P/

Επίσης θα χρειαστούμε το Dios-Mios Booter, το οποίο θα τοποθετήσουμε στον φάκελο "apps" της SD κάρτας μας και τον εξομοιωτή QuadForce, όπου η έκδοση 4.0 είναι αν επιλέξετε να τρέξετε τα παιχνίδια από την SD κάρτα και η 4.1 αν επιλέξετε να τα τρέξετε από το USB. Αν για παράδειγμα εγκαταστήσετε την 4.0 ΔΕΝ μπορείτε να τρέξετε τα παιχνίδια από το USB.

Πως να τρέξετε τα παιχνίδια του Arcade Triforce στο Wii 2

Τοποθετήστε την SD κάρτα (και το USB stick) στο Wii, τρέξτε το homebrew channel και επιλέξτε το Wad Manager. Εγκαταστήστε το QuadForce και επιστρέψτε στο αρχικό μενού του Wii. Ξανά τρέξτε το homebrew channel και φορτώστε το πρόγραμμα Dios-Mios Booter (θα πρέπει να έχετε συνδέσει ένα χειριστήριο Gamecube προτού τρέξετε το πρόγραμμα). Επιλέξτε τα παιχνίδια με το digital pad (αν τα έχετε στην SD) ή πατώντας το "L" του GC χειριστηρίου θα σας εμφανίσει τα παιχνίδια από το USB Stick (αν τα βάλατε εκεί) και επιλέγετε με το "A" πιο θέλετε να τρέξετε.

Πως να τρέξετε τα παιχνίδια του Arcade Triforce στο Wii 3

Θυμηθείτε ότι πρόκειται για arcade τίτλους, οπότε όλες οι επιλογές κινούνται κατ'αυτόν τον τρόπο (δηλαδή τιμόνι για επιλογή, γκάζι κλπ).

Μια λεπτομέρεια, όταν τρέξετε το F-Zero AX θα γράψει "Initializing Motor...". Εκεί θα πρέπει να κάνετε μερικούς κύκλους με το αναλογικό stick του GC χειριστηρίου και μετά να πατήσετε A, έπειτα B και μετά Start. Παρόμοιο ισχύει και για το Virtua Striker 4 Ver.2006, στο οποίο θα πρέπει να κάνετε το ίδιο με τα αναλογικά και έπειτα να πατήσετε "Start". Επειδή το παιχνίδι υποστηρίζει και τοπικό multiplayer, αν έχετε παραπάνω από ένα χειριστήρια (τα οποία θα πρέπει να συνδέσετε και αυτά ΠΡΟΤΟΥ τρέξετε το παιχνίδι), θα πρέπει να κάνετε το ίδιο με τα αναλογικά και σε αυτά. Στα Mario Kart τώρα, ο εξομοιωτής υποστηρίζει τις λεγόμενες "κάρτες Mario", που σημαίνει ότι το παιχνίδι μπορεί να σώζει τα δεδομένα.

Σημειώστε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος δεν μπορεί να παίξει άλλα Triforce παιχνίδια (δεν τα υποστηρίζει ο emulator) ούτε επίσης GameCube τίτλους. Επίσης, αν δεν έχετε Wii, μπορείτε να τα τρέξετε με τον κατάλληλο emulator για το PC.

Μια ματιά στα playable παιχνίδια

0 Comments

Related Posts

Top