Πως να τρέξεις παιχνίδια του SNES στο PS3 στα 720p!!!

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να τρέξεις παιχνίδια του SNES στο PS3 στα 720p!!!

Είχα αναφέρει σε παλιό ποστ για την κυκλοφορία ενός Snes emulator για το PS3. Τότε ήταν στα πρώτα στάδια και δεν του έδωσα σημασία, αλλά τώρα βελτιώθηκε και μπορώ να πω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις.

Βασικά, μπορώ να πω, κάπου κουράζουν και αυτοί οι emulators. Emu στο PC, στην κάθε κονσόλα, στο κινητό, σταθερό, μίξερ κλπ. Αλλά αλλιώς να το παλεύεις στο κινητό σου πχ (κάτι που δεν δοκίμασα ποτέ και έτσι δεν ξέρω πως τρέχει) και αλλιώς σε μια κονσόλα όπως το PS3, με το τελειότερο (για εμέ) χειριστήριο για παιχνίδια και φυσικά την δύναμη του.

Η τελευταία του λοιπόν έκδοση, η 4.3.3 (πότε έφτασε κιόλας; ), έχει μερικές σημαντικές βελτιώσεις, όπως η ποιότητα του ήχου. Ωστόσο, παρατήρησα κάποια "κολληματάκια" στον ήχο και ελπίζω να βελτιωθεί στο μέλλον.

Στο αρχείο υπάρχουν 2 εκδόσεις, η 480 και η 720p, με την τελευταία να προσφέρει μεν καλύτερη ανάλυση, αλλά να παρουσιάζει προβλήματα με παιχνίδια που χρησιμοποιούν το SuperFX chip, όπως το StarFox και το Yoshi's Island.

Όταν φορτώσει ο emu, θα σου εμφανίσει ένα "ψιλοκατεβατό" να περιηγηθείς. Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι φόρτωνε και εμφάνιζε στοιχεία :)

Από εκεί πρέπει να πας στο USB και να τρέξεις τα ROMS σου, τα οποία πρέπει να είναι αποσυμπιεσμένα και αν μπορείς και US, όχι PAL (E), γιατί έχουν κάτι προβλήματα με την υψηλή ανάλυση. Ωστόσο το χειριστήριο είναι έτοιμο στα κουμπιά του SNES, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Πατώντας τα αναλογικά όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι, σου εμφανίζει το μενού επιλογής ROM.

Καλά, ξέρω πως υπάρχει και το PC και ότι μπορεί κανείς να τρέξει εκεί ότι θέλει, αλλά στο PS3 είναι σαν να παίζεις στο Snes (η αίσθηση), τα παίζεις σε κονσόλα, είναι παιχνίδια για κονσόλα. Επιτέλους, θα μπορέσω να παίξω άνετα το Redesign του Super Metroid.

Αν μπορείς να τρέξεις homebrew στο PS3, δοκίμασε το. Το Snes μαζί με το PSone είχαν (για εμέ πάλι) τα καλύτερα παιχνίδια στο σύνολο τους (σαν κονσόλα). Ναι ξέρω, έχουμε "σκλερούς" στις κονσόλες, HD, Bluray, Online, 3D γραφικά, ατελείωτα κανάλια ήχου, αλλά κάτι μας λείπει, το Gameplay...

100 Super Nintendo games in 10 minutes

0 Comments

Related Posts

Top