Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC

Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC
28/09/2014 02:06:00

Το χειριστήριο του PS4 είναι άνετο, ελαφρύ (αν και ελαφρός βαρύτερο από του PS3, το οποίο μπορεί επίσης να συνδεθεί με το PC) και πολύ βολικό. Ας δούμε πως μπορούμε να το συνδέσουμε στο PC και να παίζουμε με αυτό τα παιχνίδια του.

Ένα από τα δυνατά σημεία του DualShock 4 είναι ότι μπορεί άνετα να συνδεθεί με το PC. Αν δοκιμάσετε να το συνδέσετε με το καλώδιο USB, θα δείτε ότι το PC το αναγνωρίζει σαν "Wireless Controller", αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Ωστόσο χάρη στο "τρικ" των μηχανικών της Sony, το PC μπορεί να το αναγνωρίσει σαν χειριστήριο του Xbox 360, κάνοντας το ιδανικό για τα παιχνίδια που υποστηρίζουν αυτό το χειριστήριο.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε τους επίσημους drivers για το Xbox 360 από την Microsoft. Σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένα και τις τελευταίες εκδόσεις των DirectX Runtime, Microsoft .NET 4.0 και Visual C 2010/2012 Runtime. Επίσης θα χρειαστείτε και το DS4Windows, το οποίο θα αναλάβει το mapping των πλήκτρων.

Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC 1

Εγκαταστήστε τους drivers και όταν τελειώσετε, εγκαταστήστε και το DS4Windows, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε να κατεβάσετε και τα υπόλοιπα που αναφέρω παραπάνω με ένα κλικ, κάνοντας την διαδικασία πιο εύκολη.

Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC 2
Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC 3

Όταν τελειώσετε, συνδέστε το DualShock 4 στο PC, με το καλώδιο ή μέσο bluetooth (αν έχετε τον ανάλογο αντάπτορα) και τρέξτε το DS4Windows. Αν όλα είναι σωστά, θα δείτε την αρχική οθόνη όπου θα έχει αναγνωριστεί το χειριστήριο.

Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC 4

Επιλέγοντας "New Profile", μπορείτε να αλλάξετε τα πλήκτρα, να ρυθμίσετε την ευαισθησία του αναλογικού χειριστηρίου αλλά και να προσαρμόσετε τα κουμπιά σε παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν το χειριστήριο (του Xbox 360). Το χειριστήριο δοκιμάστηκε στο παιχνίδι "The Vanishing of Ethan Carter" και υποστηριζόταν πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή στα πλήκτρα του.

Πως να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 με το PC 5

Related Posts