Πως να βρείτε ότι θέλετε με τη Google

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να βρείτε ότι θέλετε με τη Google

Δες απλά πως μπορείς να βρεις τα πάντα με την βοήθεια του Google.

 1. Ακριβής φράση: Ας πούμε αναζητάς κάτι για το internet marketing. Αντί να αναζητάς ώρες, μπορείς να βάλεις ακριβώς την φράση που θες σε εισαγωγικά.

Παράδειγμα: “internet marketing”

 1. Αφαίρεση λέξεων: Ας πούμε κάνεις την αναζήτηση όπως παραπάνω. Αλλά δεν θέλεις να σου δείξει αποτελέσματα που να περιέχουν τον όρο advertising. Για να το κάνεις αυτό, βάλε το "μείον" μπροστά από την λέξη που θες.

Παράδειγμα: internet marketing -advertising

 1. Αναζήτηση στο site για όρο: Συχνά, τυχαίνει να ξέρεις ότι σε κάποιο site υπάρχει ένα άρθρο που θες, αλλά δεν μπορείς να το βρεις. Το google μπορεί. Απλώς βάλε το “site:somesite.com” στην αναζήτηση σου.

Παράδειγμα: “internet marketing” site:www.smallbusinesshub.com

 1. Παρόμοιες λέξεις ή συνώνυμα : Ας πούμε ότι θέλεις να συμπεριλάβεις μια λέξη στην αναζήτηση σου αλλά τα αποτελέσματα να την περιλαμβάνουν. Απλώς χρησιμοποίησε το “~” μπροστά από την λέξη που θες.

Παράδειγμα: “internet marketing” ~professional

 1. Αρχεία κειμένου: Εάν αυτό που ψάχνεις, θέλεις να το βρεις σε έγγραφα, μπορείς να ορίσεις στο google τι ακριβώς ζητάς, με την προσθήκη του “filetype:”. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να βρεις αρχεία μόνο από που να σχετίζονται με το παράδειγμα μας, το internet marketing.

Παράδειγμα: “internet marketing” filetype:ppt

 1. Αυτό ή εκείνο: Όταν ψάχνεις κάτι στο Google, αυτό θα συμπεριλάβει όλα τα σχετικά αποτελέσματα με την λέξη που έβαλες. Μπορείς να περιορίσεις την αναζήτηση σου, λέγοντας του τι ακριβώς να κοιτάξει, προσθέτοντας το OR. (Το : OR πρέπει να είναι στα κεφαλαία).

Παράδειγμα: internet marketing OR advertising

 1. Αριθμητικές περιόδοι: Σπάνιο, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο. Ας πούμε ότι θέλεις να βρεις κάτι που να αφορά κάποια ημερομηνία συγκεκριμένη. Βάζεις τον αρχικό αριθμό, 2 τελείες και τον τελικό αριθμό.
  Το συγκεκριμένο δεν αφορά μόνο ημερομηνίες, αλλά και αριθμούς γενικά.

Παράδειγμα: earthquake 1940..1950

 1. Μετοχές: Εδώ απλώς βάζεις το σύμβολο που θες και θα σου δείξει τις τρέχουσες τιμές.

Παράδειγμα: GOOG

 1. Calculator: Και όμως, μου έχει τύχει να θέλω να κάνω γρήγορα κάποιες πράξεις και μου φάνηκε τέλειο. Απλώς βάλε αυτό που θες και θα σου επιστραφεί το αποτέλεσμα. Μπορείς επίσης να κάνεις και μετατροπή από ένα νόμισμα σε άλλο

Παράδειγμα: 48512 * 1.02
Παράδειγμα: 48£ to €

 1. Ορισμοί λέξεων. Εάν θες να δεις άμεσα έναν ορισμό για μια λέξη, βάλε μπροστά το  “define:” και μετά την λέξη που θες.

Παράδειγμα: define:plethora

 1. Μπορείς επίσης να βρεις και όρους που περιέχονται σε URLs των sites, βάζοντας το  "inurl:".

Παράδειγμα: site:g3ar.gr inurl:Nintendo

0 Comments

Related Posts

Top