Πως να παρακάμψετε τα capital controls με το Revolut

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να παρακάμψετε τα capital controls με το Revolut

Παρότι υπάρχει τρόπος για να παρακάμψετε με ευκολία τα capital controls, ώστε να αγοράσετε τα αγαθά που επιθυμείτε από το εξωτερικό, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μάλιστα πιο απλοί. Ένας τρόπος είναι η χρήση του Revolut, μιας υπηρεσίας η οποία λειτουργεί σαν τράπεζα, όπου στέλνετε και εκεί χρήματα και αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κάρτα που σας δίνει η εταιρία.

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ότι θα έχετε χρεωστική κάρτα από την Αγγλία και έτσι δεν θα έχει τους περιορισμούς των Capital control, ενώ η προσθήκη χρημάτων γίνεται μέσο εμβάσματος και με χρέωση μόλις 1€ σε κάθε συναλλαγή (ισχύει για ποσά μέχρι 15.000€ και από τράπεζα Πειραιώς όπου και δοκιμάστηκε η υπηρεσία). Ωστόσο σε σύγκριση με του αντίστοιχου τρικ του Paypal, η συγκεκριμένη μέθοδος παίρνει μερικές ημέρες μέχρι να είναι τα χρήματα διαθέσιμα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Smartphone, είτε με iOS, είτε με Android και να εγκαταστήσετε το κατάλληλο app (iOS-Android). Σημειώστε ότι τα πάντα γίνονται με την χρήση του προγράμματος στο κινητό σας και πουθενά αλλού.

Αφού το εγκαταστήσετε, δημιουργήστε έναν λογαριασμό. Καλό είναι να βάλετε σαν όνομα σας (δίνεται το πραγματικό σας όνομα και διεύθυνση), τα στοιχεία όπως τα έχετε στο Paypal, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την προσθήκη της κάρτας που θα σας δώσει το revolut στο Paypal. Όταν τελειώσετε και από το κεντρικό μενού επιλέξτε "My Card" και επιλέξτε την δημιουργία νέας κάρτας. Η κάρτα σας θα είναι διαθέσιμη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Πως να παρακάμψετε τα capital controls με το Revolut 1

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρήματα στον λογαριασμό σας. Από την κεντρική οθόνη, επιλέξτε "Top Up". Επειδή δεν μπορούμε να προσθέσουμε χρήματα από Ελληνικές κάρτες, θα πρέπει να επιλέξουμε να στείλουμε χρήματα με έμβασμα. Από την επόμενη καρτέλα, πατήστε επάνω αριστερά και επιλέξτε "Top Up Via Transfer".

Πως να παρακάμψετε τα capital controls με το Revolut 2

Θα σας εμφανίσει μια νέα καρτέλα με τα στοιχεία που πρέπει να δώσετε είτε στην τράπεζα, είτε μέσο eBanking, ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Σημειώστε ότι κάθε συναλλαγή παίρνει 2-3 εργάσιμες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και να εμφανιστούν τα χρήματα σας στον λογαριασμό σας. Θα πρέπει να γράψετε και τον αριθμό αναφοράς, ώστε να μπορεί να σας τα αναγνωρίσει το revolut.

Πως να παρακάμψετε τα capital controls με το Revolut 3

Για να κάνετε τις αγορές σας, σαν όνομα και επώνυμο βάζετε στα στοιχεία που δώσατε κατά την δημιουργία του λογαριασμού σας στο revolut.
Ο αριθμός της κάρτας, η ημερομηνία λήξης και ο 3ψήφιος αριθμός ασφαλείας βρίσκονται διαθέσιμα στην καρτέλα της κάρτας σας από το app. Επίσης γίνεται να σας σταλεί και κανονική κάρτα. Δοκιμάστηκε με επιτυχία στο PS Store χωρίς κανένα πρόβλημα.

loading

Related Posts

Top