Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC

Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC
17/01/2010 01:47:00

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια του DS, δεν έχετε DS αλλά έχετε δυνατό PC, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Βασικά θα χρειαστείτε τον emulator. Μετά από δοκιμές, είδα ότι ο καλύτερος και με χαμηλές απαιτήσεις emulator, είναι ο NO$GBA.
Ειδικά η τελευταία του έκδοση, κυριολεκτικά πετάει. Επειδή απαιτεί και ρυθμίσεις, την έχω ανεβάσει εδώ με τις δικές μου ρυθμίσεις. Φυσικά θα αναφέρω και τι άλλο παρακάτω.

Στο αρχείο, αφού το αποσυμπιέσετε, θα βρείτε τον emulator, ενώ στον φάκελο ADDONS θα βρείτε ένα εξαιρετικό plugin, το No$Zoomer, το οποίο επιτρέπει την μεγέθυνση (διπλασιασμό) της οθόνης, μιας και ο emulator τρέχει στην αυθεντική DS οθόνη. Φυσικά κάτι τέτοιο μας "θυσιάζει" frames, κάνοντας το παιχνίδι αργό.

Επίσης δεν λείπουν και άλλες ρυθμίσεις.

Το να τρέξετε ένα παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο. Απλώς το ανοίγετε από το μενού και το τρέχετε κανονικά. Ο emulator, υποστηρίζει και χειριστήριο, κάνοντας την ζωή μας εύκολη.

Ας δούμε μερικά παιχνίδια.

Castlevania: Order of Ecclesia

Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC 1

Αρχικά ο λόγος που ήθελα έναν γρήγορο emulator. Αυτό το παιχνίδι "πατάει" στα χνάρια του Symphony of the Night επιτρέποντας μας έτσι να ανεβαίνουμε σιγά σιγά level, ανάλογα τα χτυπήματα που κάνουμε και να γινόμαστε έτσι δυνατότεροι.  Το παιχνίδι είναι πολύ καλό και συνιστώ να το δοκιμάσετε.

Το παιχνίδι τρέχει ικανοποιητικά και δεν παρατηρείται κάποιο σπάσιμο στον ήχο ή στην ταχύτητα του.

Jake Hunter Detective Story: Memories of the Past

Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC 2

Το παιχνίδι είναι κάτι σαν remake από το Jake Hunter: Detective Chronicles και προσθέτει 3 επιπλέον ιστορίες. Το παιχνίδι περιέχει πολλά extras όπως ανακρίσεις, μικρές ιστορίες κλπ. Το συγκεκριμένο τρέχει ικανοποιητικά.

New Super Mario Bros.

Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC 3

Ένα αγαπημένο παιχνίδι, επιστρέφει όπως έπρεπε να είναι. Είναι πολλά παιχνίδια (Mario, Metroid, Donkey Kong, Castlevania), τα οποία δεν μπορούν να γίνουν 3D και τα συγκεκριμένα για DS το πιστοποιούν αυτό.

Το παιχνίδι μου έφερε όμορφες αναμνήσεις από παλιά, από το Super Mario Bros. Δοκιμάστε το σίγουρα. Το συγκεκριμένο θεωρείται από τα δύσκολα στην εξομίωση και το συγκεκριμένο έχει κάποια προβλήματα στον ήχο. Αλλά είναι playable κανονικά.

Related Posts