Πως να μεταφέρετε το blog σας από blogger σε WordPress

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να μεταφέρετε το blog σας από blogger σε WordPress

Θέλεις να μεταφέρεις το blog σου από το Blogger στο WordPress αλλά φοβάσαι να μην χάσεις την θέση σου στις μηχανές αναζήτησης; Ο οδηγός αυτός είναι για εσένα.

Πολλοί bloggers ξεκινούν να γράφουν άρθρα στο blogging σύστημα της Google, το Blogger, αλλά σύντομα καταλαβαίνουν ότι το Blogger έχει κάποιους περιορισμούς σε σχέση με το WordPress. Και πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πως να μεταφέρουν το παλιό τους blog στο WordPress και αφήνουν συνήθως κάποιο post όπου λένε για το νέο τους blog στο οποίο μεταφέρθηκαν.

Αυτό ωστόσο δεν βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να στείλουν τις επισκέψεις στο νέο blog, που σημαίνει ότι το νέο blog θα είναι σαν να ξανά αρχίζει από την αρχή, με ελάχιστες δηλαδή επισκέψεις σε σχέση με το παλιό.

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως μπορείς να μεταφέρεις τα παλιά σου άρθρα στο WordPress και πως θα ορίσεις τα νέα URLs, ώστε να παραμείνεις στην θέση που είχες στις μηχανές αναζήτησης.

Αρχικά, θα πρέπει να αποθηκεύσεις το παλιό σου blog σε ένα αρχείο xml, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις αργότερα για να εισάγεις τα άρθρα, τα σχόλια και τις σελίδες σου στο WordPress.

Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου του Blogger και επέλεξε "Settings » Other » Backup Content".

Blogger Backup Settings

Τώρα αυτό το αρχείο θα πρέπει να το εισάγεις στο WordPress. Πήγαινε στον πίνακα διαχείρισης του WordPress και επέλεξε "Tools » Import » Blogger" και φορτώστε το αρχείο που αποθηκεύσατε από το Blogger. Ακολουθήστε τις οδηγίες του WordPress και περιμένετε να τελειώσει με την εισαγωγή των δεδομένων.

WordPress Blogger Import Settings

΄Έχετε σχεδόν τελειώσει. Πηγαίνετε τώρα στο Blogger και επιλέξτε "Theme > Edit HTML". Κάπου ανάμεσα στο και , βάλτε τον παρακάτω κώδικα. Αλλάξτε το "site.com" με το δικό σας URL.

‹script language='javascript' type='text/javascript'›
var pathname = window.location.pathname;
var newURL = "https://site.com" + pathname;
window.location = newURL;‹/script›

Στην ίδια σελίδα, επιλέξτε από δεξιά στο "Mobile" το εικονίδιο με το γρανάζι και στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε "No. Show desktop theme on mobile devices".

Blogger Mobile Theme Settings

Αν το blog είναι σε δικό σας server και δεν είναι σε κάποια δωρεάν πλατφόρμα, όπως το wordpress.com, τότε θα πρέπει να κάνετε κάτι επιπλέον. Πηγαίνετε στην σελίδα "Settings » Permalinks" του WordPress και αλλάξτε τα Permalinks όπως παρακάτω:

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Αυτό ήταν. Δοκιμάστε να ανοίξετε ένα άρθρο από το πάνελ διαχείρισης του Blogger και δείτε αν λειτουργούν όλα όπως πρέπει.

loading

Related Posts

Top