Πως να κόψεις και να μεταφέρεις μεγάλα παιχνίδια στο PS3

Πως να κόψεις και να μεταφέρεις μεγάλα παιχνίδια στο PS3
10/03/2013

Παρότι τα τελευταία παιχνίδια τρέχουν μια χαρά από κάποιον εξωτερικό (FAT32) σκληρό δίσκο, υπάρχουν και ορισμένα (όπως το επιτρεπόμενο μέγεθος των 4GB για τους FAT32 σκληρούς δίσκους.

Οπότε, έχουμε δύο επιλογές, να ή να "τεμαχίσουμε" το (μεγάλο) αρχείο σε μικρότερα, ώστε να χωρούν σε FAT32 σκληρό και να ενωθούν μετά με την χρήση του loader. Θα ασχοληθούμε με την 2η περίπτωση που είναι και η πιο απλή, ενώ η πρώτη επιλογή έχει καλυφτεί στο προηγούμενο link.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το πρόγραμμα PS3 Splitter, το οποίο και πρέπει να κάνουμε εγκατάσταση στο PC. Από εκεί, επιλέγουμε το "Options" και τσεκάρουμε αν θέλουμε να διαγράψει ή όχι τα αρχικά αρχεία (όταν τα μεταφέρει/τεμαχίσει) και επίσης αν θέλουμε να μεταφέρει τα αρχεία αυτόματα σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Όταν τελειώσουμε πηγαίνουμε στο αρχικό μενού και επιλέγουμε "Execute", όπου διαλέγουμε τον φάκελο όπου έχουμε αποσυμπιέσει το παιχνίδι που μόλις κατεβάσαμε (σε περίπτωση που είναι συμπιεσμένο σε πολλά αρχεία rar). Από εκεί, όλα γίνονται αυτόματα. Μας μεταφέρει τα αρχεία στο σημείο που ορίσαμε (συνήθως στον φάκελο GAMEZ, ώστε να μπορεί να τα βρει πχ το Multiman) και όταν τελειώσει είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τον σκληρό δίσκο στο PS3.

Από εκεί επιλέγουμε το παιχνίδι μας με το Μultiman, όπου και πάλι έχουμε δύο επιλογές, ή να τρέξουμε κανονικά το παιχνίδι όπως όλα τα άλλα (σε αυτό το σημείο το Multiman απλώς μεταφέρει και ενώνει τα μεγάλα αρχεία μόνο στο PS3, αφήνοντας τα υπόλοιπα στον εξωτερικό σκληρό) ή να μεταφέρουμε ολόκληρο το παιχνίδι στον σκληρό δίσκο του PS3.

Η 2η επιλογή είναι και η καλύτερη, αφού το παιχνίδι φορτώνει ταχύτερα και δεν παρατηρούνται προβλήματα, όπως πχ κολλήματα.

Πως να κόψεις και να μεταφέρεις μεγάλα παιχνίδια στο PS3 1

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts