Πως να φτιάξετε τις δικές σας parallettes (Diy)

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να φτιάξετε τις δικές σας parallettes (Diy)

Τα parallettes είναι ιδιαίτερα γνωστά σε όσους ασχολούνται με ασκήσεις Bodyweight. Πρόκειται για μικρά όργανα γυμναστικής, τα οποία σε βοηθάνε να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου.

Με την βοήθεια των parallettes μπορείς να γυμνάσεις σχεδόν όλο σου το σώμα με ασκήσεις όπως push-ups, βυθίσεις, Knee Tucks, Handstands κ.α.

Το μόνο τους μειονέκτημα είναι η τιμή τους, αφού σε μερικά online καταστήματα αγγίζουν και τα 90$ (αλουμινίου), χωρίς τα μεταφορικά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας parallettes από ξύλο παλέτας με ελάχιστο κόστος.

Θα χρειαστείς μια παλέτα, ένα κομμάτι στρόγγυλο ξύλο 60εκ για τις λαβές, ξυλόβιδες και ξυλόκολλα. Αφαιρέστε όλα τα ξύλα από την παλέτα και κρατήστε τα πιο χοντρά. Έπειτα αφαιρέστε τα καρφιά από τα ξύλα.

Θα χρειαστείτε

Για ένα ζευγάρι parallettes

  • 2 στρόγγυλα κομμάτια των 30εκ για τις λαβές
  • 2 κομμάτια 40εκ για τις βάσεις
  • 2 κομμάτια 30εκ για τα στηρίγματα της βάσης
  • και 4 κομμάτια των 20-25εκ (ανάλογα το ύψος που θέλετε να είναι), για τα στηρίγματα των λαβών.

Κόψτε τα ξύλα και χρησιμοποιήστε ότι εργαλείο σας βολεύει για να τα καθαρίσετε από τις βρωμιές που ενδέχεται να έχουν, αλλά και για να πάρουν ένα πιο "ξύλινο" χρώμα.

Καλά είναι, προτού ξεκινήσετε, να μετρήσετε που θα βάλετε τις βίδες και να ανοίξετε τρύπες με το τρυπάνι, ώστε να μην βιδώνετε με δυσκολία.

Πως να φτιάξετε τις δικές σας parallettes (Diy) 1
Όταν ανοίγετε τις τρύπες, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο τρυπάνι για να ανοίξετε μια υποδοχή, ώστε να βυθιστούν τα κεφάλια των βιδών και να μην εξέχουν.

Μπορείτε να ξεκινήσετε όπως θέλετε, αν και εμένα μου φάνηκε πιο απλό να βάλετε το κομμάτι των 40εκ πρώτα, επάνω του να εφαρμόσετε πρώτα το ένα κομμάτι των 20εκ, να προσαρμόσετε επάνω του την λαβή, να βάλετε στην άλλη άκρη το άλλο κομμάτι των 20εκ και τέλος, να βάλετε από κάτω από όλα τις στηρίξεις της βάσεις.

Πως να φτιάξετε τις δικές σας parallettes (Diy) 2
Τις λαβές μπορείτε να τις βάλετε κάτι τέτοιο, για να τις βάζετε/βγάζετε με άνεση ή να τις βιδώσετε απευθείας

Αν είστε σίγουροι για την τοποθέτηση των κομματιών, τότε προτού τα βιδώσετε καλό είναι να τα κολλήσετε με την ξυλόκολλα και μετά να τα βιδώσετε. Το βίδωμα είναι χρήσιμο για να είναι πιο σταθερά αλλά και πιο ασφαλή, αφού θα είσαι επάνω με όλο σου το βάρος και δεν θέλεις να ανοίξουν.

Πως να φτιάξετε τις δικές σας parallettes (Diy) 3
Έτοιμα για χρήση...

Όταν τελειώσετε, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη ημέρα, ώστε να κολλήσουν τελείως. Το κόστος τους είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τα αλουμινίου, αν και μπορείς να φτιάξεις και δικά σου αλουμινίου. Εμένα δεν μου κόστισαν τίποτα, μιας και τα υλικά τα είχα, αλλά δεν θα σου κοστίσουν παραπάνω από 5€ να τα κατασκευάσεις. Μπορείς, όταν τελειώσεις, να τα βάψεις, ώστε να δείχνουν πιο όμορφα, αλλά δεν κρίνεται αναγκαίο.

Μερικές ασκήσεις

0 Comments

Related Posts

Top