Πως να φτιάξετε εύκολα και δωρεάν το δικό σας website

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να φτιάξετε εύκολα και δωρεάν το δικό σας website

Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα δωρεάν site και να έχετε εκεί ένα forum ή μια προσωπική ιστοσελίδα, κάτι περισσότερο από το blog που προσφέρει πχ το wordpress ή το blogger.

Προτού ξεκινήσετε, θα πρέπει να ξέρετε ότι για να φτιάξετε μια σελίδα, θα πρέπει να έχετε γνώσεις html, έστω και απλές.

Ένα καλό πρόγραμμα είναι το Dreamweaver ή το MS Frontpage (στις παλιές εκδόσεις του Office υπήρχε). Σε flash μορφή, ένα καλό site που κάνει την δουλειά, είναι αυτό.

Ωστόσο, αν θέλετε κάτι απλό, μπορείτε να έχετε ένα forum όπως το phpBB, το Mybb ή το SMF ή ένα CMS (δείτε τα καλύτερα εδώ).

Αρχίζοντας, θα πρέπει να κάνετε register ένα domain. Ένα καλό site είναι αυτό.

Τώρα, θα πρέπει να βρείτε ένα καλό hosting για να φιλοξενήσετε τις σελίδες σας. Το καλύτερο δωρεάν είναι αυτό. Σας παρέχει 2 βάσεις δεδομένων, 1500 MB χώρο, 100 GB / μήνα κίνηση δεδομένων (αρκετά καλό για απλά sites).

Σημειώστε ότι τα sites που παρέχουν δωρεάν φιλοξενία, θα σας δώσει ένα domain όπως onomasite.freehost.com . Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε ένα δωρεάν domain όπως www.onoma.cc, ώστε να δείχνει καλύτερο. Δεν χρειάζεται όμως για την λειτουργία του site, αλλά για "αισθητικούς" λόγους.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε τα αρχεία που έχουμε και να ξεκινήσουμε. Κατά την εγγραφή σας, το site που θα φιλοξενήσει την σελίδα σας, σας έδωσε username, password (βασικά τι επιλέξατε) καθώς και στοιχεία πρόσβασης της βάσης δεδομένων και του FTP Server (σημαντικό).

Κατεβάστε το δωρεάν πρόγραμμα Filezilla, το οποίο θα φροντίσει να ανεβάσει τα αρχεία σας στον server της εταιρίας.

Ξεκινήστε το, βάλτε τα στοιχεία που σας έδωσε η εταιρία (για FTP server πρόσβαση, όχι για το site της) και ξεκινήστε το upload των αρχείων (πχ Joomla κλπ).

Όταν τελειώσει το upload, τότε πηγαίνετε στο onomasite.freehost.com/install.php (ανάλογα το script) και ξεκινήστε την εγκατάσταση. Εδώ θα πρέπει να βάλετε και τα στοιχεία πρόσβασης της βάσης δεδομένων.

Το site σας είναι έτοιμο. Ιδιαίτερη προσοχή στο περιεχόμενο. Αν είναι παράνομο ή πορνογραφικό, θα σας το κατεβάσουν άμεσα. Όπως και αν περιέχει links προς παράνομο υλικό. Επίσης, μην ανεβάζετε εικόνες κλπ, γιατί αν έχει κίνηση το site σας, θα σας τραβάει bandwidth.

Μια συμβουλή, αν πάει καλά το site σας, μετακομίστε σε κάποιο καλό server. Ένα καλό hosting παρέχει και το site Dreamhosters.

loading

Related Posts

Top