Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021

Όπως θα γνωρίζεις, τα Windows 7 έφτασαν στο τέλος τους. Ωστόσο, αν είσαι φαν του συγκεκριμένου λειτουργικού, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, αφού υπάρχει τρόπος να έχεις δωρεάν αναβαθμίσεις του λειτουργικού για κάμποσο καιρό ακόμη.

Ο λόγος για μια έκδοση των Windows 7, ονόματι "Windows Embedded POSReady 7", η οποία θα δέχεται δωρεάν αναβαθμίσεις από την Microsoft μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, αρκετό καιρό μέχρι να αποφασίσεις αν θέλεις να μεταφερθείς στα Windows 10.

Παρότι υπάρχουν άπειρες εκδόσεις για Windows 7, όπως για παράδειγμα "Windows 7 Super Slim" ή "Windows 7 Ultimate Sp1 x64 Dec2019 Pre-Activated", συνιστώ την έκδοση POSReady γιατί εκτός του ότι η Microsoft σου επιτρέπει να την κατεβάσεις από το site της χωρίς να χρειάζεται να βάλεις σειριακό κωδικό (σε αντίθεση με τα Windows 7 που απαιτεί να βάλεις κωδικό για να κατεβάσεις το iso), το iso προέρχεται από την ίδια την Microsoft και όχι από κάποιον πειρατή, όπου δεν γνωρίζεις τι ακριβώς έχει βάλει μέσα στο λειτουργικό και που στέλνει (αν φυσικά στέλνει) τα δεδομένα του PC σου.

Τα Windows Embedded POSReady 7 είναι πανομοιότυπα με τα Windows 7, υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα και τα παιχνίδια. Τώρα που πέρασε η μόδα των Windows 7, δεν σου χρειάζονται εκδόσεις όπως "Ultimate" ή "Pro", θέλεις απλά ένα λειτουργικό που θα είναι ελαφρύ και σταθερό και τα Windows 7 είναι.

Πως να εγκαταστήσεις τα Windows Embedded POSReady 7

Πήγαινε στην σελίδα της Microsoft και επέλεξε να κατεβάσεις την έκδοση που επιθυμείς. Το iso είναι "σπασμένο" σε πολλά αρχεία, οπότε επέλεξε πόσα και πια θέλεις να κατεβάσεις κάθε φορά, ως ότου τα κατεβάσεις όλα.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 1

Μόλις τελειώσεις, κάνε δεξί κλικ επάνω σε οποιοδήποτε από τα αρχεία που κατέβασες και επέλεξε να τα αποσυμπιέσει.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 2

Τώρα θα έχεις ένα αρχείο iso με τα Windows και ένα ακόμη με τις γλώσσες. Εμάς μας χρειάζεται το πρώτο.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 3

Τώρα με την βοήθεια ενός προγράμματος όπως το Rufus ή το Windows USB/DVD Download Tool, "κάψε" το iso σε ένα φλασάκι USB (μπορείς να το κάνεις και με DVD, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν άτομα να το χρησιμοποιούν).

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 4

Όταν είσαι έτοιμος, βάλε το USB φλασάκι στο PC σου και επέλεξε να κάνει boot από αυτό. Ο τρόπος που απαιτείται διαφέρει από motherboard σε motherboard, οπότε διάβασε τις οδηγίες χρήσης της motherboard σου.

Όταν τα Windows φορτώσουν τα απαραίτητα αρχεία, επέλεξε την εγκατάσταση τους.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 5

Επέλεξε την γλώσσα και την περιοχή που θέλεις, μετά τον σκληρό δίσκο που επιθυμείς να γίνει η εγκατάσταση και περίμενε να τελειώσει.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 6

Αν λάβεις το παρακάτω μήνυμα, σημαίνει ότι έχεις συνδέσει το USB στικάκι σε υποδοχή USB3. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το διορθώσεις αυτό, ωστόσο ο καλύτερος (για εμένα) είναι να κατεβάσεις το πρόγραμμα "Windows USB Installation Tool" από την Gigabyte, το οποίο θα ενσωματώσει τους κατάλληλους drivers στο στικάκι σου.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 7

Τρέξε το πρόγραμμα, αφού βάλεις το USB στικάκι που πέρασες τα Windows προηγουμένως στο PC και επέλεξε να εγκαταστήσει τους drivers. Επέλεξε σαν προορισμό το φλασάκι που περιέχει την εγκατάσταση των Windows, πάτησε ΟΚ και περίμενε να τελειώσει.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 8

Επανέλαβε ξανά την διαδικασία με την εγκατάσταση των Windows. Τώρα τα Windows θα αναγνωρίσουν κανονικά τους δίσκους του υπολογιστή σου. Επέλεξε σε ποιον δίσκο θέλεις να γίνει η εγκατάσταση και περίμενε να τελειώσει η εγκατάσταση των Windows.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 9

Όταν τελειώσει, είσαι έτοιμος.

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 10

Τα Windows μπορούν να τρέξουν χωρίς ενεργοποίηση για 30 ημέρες. Ωστόσο μπορείς εύκολα να βρεις κωδικούς για την συγκεκριμένη έκδοση των Windows στο internet.

Το σύστημα μου:

Πως να έχεις updates για τα Windows 7 μέχρι τα τέλη του 2021 11

0 Comments

Related Posts

Top