Πως να επαναφέρετε την ελαστικότητα των υαλοκαθαριστήρων σας πάμφθηνα

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να επαναφέρετε την ελαστικότητα των υαλοκαθαριστήρων σας πάμφθηνα

Αν θέλετε να κάνετε καινούριους τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας, τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας (πχ στις πόρτες) και γενικά ότι έχει σχέση με λάστιχο και μάλιστα πολύ φθηνά, διαβάστε τον συγκεκριμένο οδηγό.

Τα λάστιχα του αυτοκινήτου μας (προσοχή, δεν εννοώ τα ελαστικά στις ρόδες), πχ αυτά που βρίσκονται στις πόρτες του, οι υαλοκαθαριστήρες, οι ιμάντες και γενικά ότι έχει να κάνει με το λάστιχο, φθείρονται πολύ γρήγορα από τις καιρικές συνθήκες.

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε σαν καινούρια, ακόμη και αν δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί σας ενδιαφέρει.

Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι ένα λιπαντικό. Ένα πολύ καλό λιπαντικό για πολλές χρήσεις (και δεν κάνω διαφήμιση), είναι το Wd-40 Multi-Use. Επειδή ωστόσο κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου οδηγού, δεν είχα το συγκεκριμένο, το έκανα με κάποιο εναλλακτικό (και φτηνότερο).

Πως να επαναφέρετε την ελαστικότητα των υαλοκαθαριστήρων σας πάμφθηνα 1

Ο τρόπος χρήσης είναι απλός. Ανοίξτε τον υαλοκαθαριστήρα που θέλετε να καθαρίσετε (ή κάποιο άλλο λάστιχο).

Πως να επαναφέρετε την ελαστικότητα των υαλοκαθαριστήρων σας πάμφθηνα 2

Σε ένα καθαρό πανί, βάλτε λίγο από το λιπαντικό και με αυτό, καθαρίστε το λάστιχο.

Πως να επαναφέρετε την ελαστικότητα των υαλοκαθαριστήρων σας πάμφθηνα 3

Επαναλάβετε ως ότου καθαρίσει τελείως το λάστιχο (σταματήσει δηλαδή να βγάζει μαυρίλες στο πανί). Αφήστε το να απορροφηθεί για λίγη ώρα και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο αυτό. Θα το δείτε να λειτουργεί σαν καινούριο.

Σε περίπτωση που το κάνετε σε υαλοκαθαριστήρα, ενδέχεται να σας βγάλει λίγο θαμπάδα στο τζάμι. Αν χρησιμοποιείτε τα ειδικά υγρά που είναι για να μην παγώνει το υγρό του υαλοκαθαριστήρα τον χειμώνα, τότε θα σας το καθαρίσει άμεσα. Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο στο υγρό σας και δείτε ότι η θαμπάδα επιμένει, καθαρίστε το λάστιχο με λίγο υγρό πιάτων. Μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, γιατί θα σας το στεγνώσει και δεν θα κάνετε τίποτα.

Απολαύστε το καινούριο σας υαλοκαθαριστήρα. Σημειώστε ότι με αυτόν τον τρόπο επαναφέρω την ελαστικότητα στον ιμάντα από το κομπρεσέρ με αέρα που έχω εδώ και δύο χρόνια, από την στιγμή που άρχισε να ακούγεται δηλαδή. Συνήθως μου κρατάει 2 εβδομάδες χωρίς να ακούγεται, οπότε και το αλείφω ξανά.

loading

Related Posts

Top