Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim)

Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim)
18/03/2010 10:42:00

Εάν έχεις αγοράσει το Slim PSP (v2004), θα είδες ότι δεν μπορεί να "σπάσει" εύκολα, ώστε να μπορέσεις να τρέξεις παιχνίδια iso ή homebrew υλικό. Δες παρακάτω πως μπορείς να περάσεις Custom firmware εύκολα.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μαχαίρι, φορτισμένη 100% την μπαταρία και ένα Memory Stick.

Για να τρέξουμε στο PSP πειραγμένο firmware, θα πρέπει να το κάνουμε να μπουτάρει από το Memory Stick και όχι από την μνήμη του, που κάνει κανονικά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να το "κοροϊδέψουμε", ώστε να τρέξει σε Service mode, λειτουργία που έχει η Sony για να μπορεί να τρέξει το PSP όταν τα πράγματα δεν είναι καλά.

Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πειράξουμε το Memory Stick και να κάνουμε το PSP να τρέξει σε Service Mode.

Βήμα 1: Κατεβάστε το αρχικό Sony 3.90 firmware. Αποσυμπιέστε το κάπου και κρατήστε το αρχείο EBOOT.PBP κάπου για άμεση πρόσβαση (πχ C:).

Βήμα 2: Κατεβάστε και εγκαταστήστε το PSP Grader v005.

Το συγκεκριμένο θα μας πειράξει το Memory Stick ώστε να είναι bootable. Όταν το τρέξετε, θα δείτε αυτήν την εικόνα.

Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim) 1

Βήμα 3: Συνδέστε το PSP σας στο PC.
Κανονικά, το πρόγραμμα θα αναγνωρίσει το PSP σας. Αν όχι, ορίστε εσείς το γράμμα που αντιστοιχεί στο PSP (πχ J:). To πρόγραμμα μπορεί να μπερδευτεί με ένα άλλο USB Stick γι'αυτό καλό είναι να διπλοτσεκάρετε ότι είναι το σωστό γράμμα.

Βήμα 3α: Επιλέξτε Open και ορίστε το EBOOT.PBP που αποσυμπιέσατε προηγουμένως. Αφήστε την επιλογή “Select IPL” σαν TimeMachine IPL. Μην επιλέγετε το "Format Memory Stick", αν έχετε αρχεία μέσα.

Βήμα 3β: Πατήστε στο “Create Pandora Stick”.  Ένα παράθυρο θα ανοίξει και θα μας ενημερώσει όταν είναι έτοιμο.

Η δημιουργία bootable memory stick τελείωσε. Πλέον το MS περιέχει το 3.90 firmware με τα κατάλληλα αρχεία από το M33. Ωστόσο, δεν μπορούμε να το εγκαταστήσουμε ακόμη.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε την Service μπαταρία, που θα κάνει το PSP να τρέξει σε λειτουργία "Service". Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνουμε την μπαταρία του PSP "Service μπαταρία".

Κάθε μπαταρία του PSP, έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό στην EEPROM της, ο οποίος και ελέγχεται όταν τοποθετείτε στο PSP καθώς αυτό μπουτάρει. Αν δει ότι πρόκειται για "απλή" μπαταρία, τρέχει κανονικά. Αν δει ότι πρόκειται για "ειδική" μπαταρία, επιτρέπει να μπει σε λειτουργία Service.

Μπορεί κανείς να βρει πολλούς τρόπους για να κάνει μια μπαταρία "ειδική". Εγώ θα αναφερθώ στον απλούστερο και (για εμένα) ευκολότερο.

Βγάλε την μπαταρία από το PSP (και το Memory Stick). Με ένα μαχαίρι λεπτό, άνοιξε την κάτω πλευρά της μπαταρίας, στο "σημάδι" που έχει. Μόλις μπει λίγο το μαχαίρι, προσπάθησε να ξεκουμπώσεις όλη την μπαταρία. Για να καταλάβεις πως είναι, είναι με "κλιπς" σε όλο το μέρος. Μπορείς να βάλεις λίγο δύναμη, αλλά πρόσεξε μην βάλεις πολύ μέσα το μαχαίρι γιατί θα κάνεις ζημιά στην πλακέτα. Δούλεψε αργά και με υπομονή.

Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim) 2
Όπως μπορεί κανείς να δει, το μέγεθος είναι αρκετά μικρό.

Όταν τελειώσεις, εστίασε πάνω και δεξιά (όπως βλέπεις την εικόνα πάνω). Εκεί θα δεις έναν αριθμό "19" σε κάποιο σημείο της πλακέτας.Δίπλα ακριβώς θα πρέπει να κόψεις την γέφυρα με το μαχαίρι (εικόνα κάτω). Αυτό θα κάνει την μπαταρία να μην δείχνει τον σειριακό της στο PSP.

Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim) 3
Το σημείο κοπής. Προσοχή!!!

Κλείσε τώρα την μπαταρία. Επειδή δεν κλείνει όπως πριν, μπορείς να βάλεις λίγο ταινία να κρατά τα πλαστικά. Όταν την βάλεις στο PSP, θα δεις ότι το φωτάκι ανάβει μόνο του. Αυτό σημαίνει ότι το κόψιμο που έκανες πέτυχε. Αν δεν συμβεί αυτό, δοκίμασε μήπως δεν το έκοψες σωστά.

Σημείωσε ότι πρέπει να αφαιρέσεις την μπαταρία και το Memory Stick, προτού συνεχίσεις. Από το σημείο αυτό και μετά, το PSP σου μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Συνεχίζεις με δική σου ευθύνη.

Βάλε το Memory Stick στο PSP. Πάτα και κράτα το L (αριστερό αυτάκι) του PSP. Κράτα το πατημένο και βάλε την μπαταρία στο PSP. Θα δεις το PSP να ανάβει και θα σου εμφανίσει μια μαύρη εικόνα που θα περιέχει τις επιλογές:

Press X to install 3.90 M33
Press O to install original 3.90
Press [ ] (square) to dump the nand
Press L+R+start+home to restore nand dump physically (dangerous!)
Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim) 4

Πάτα σαν αρχή το τετράγωνο. Θα σώσει το αρχικό firmware για παν ενδεχόμενο. Όταν τελειώσει, θα σβήσει το PSP. Μην σε ανησυχήσει αν δεις ότι έχει "Bad Blocks" το firmware.Επανέλαβε τα παραπάνω βήματα για να φτάσεις ξανά στην μαύρη οθόνη με τις επιλογές.

Τώρα πάτα το Χ και περίμενε. Δεν πρέπει να σβήσεις το PSP παρά μόνο όταν σου πει να πατήσεις το X για να γίνει. Αν το κάνεις νωρίτερα, θα καταστρέψεις το PSP.

Όταν τελειώσει και σου πει να πατήσεις το X, πάτα το και θα σβήσει το PSP. Τώρα μπορείς να το ανοίξεις κανονικά, όπως πριν. Η Service μπαταρία δεν επηρεάζει τίποτα. Έλεγξε αν το firmware σου είναι σωστό.

Πως να εγκαταστήσετε custom firmware σε PSP (2004 - slim) 5

Επίσης, θα πρέπει να ρυθμίσεις και το M33 firmware, αλλιώς θα έχεις προβλήματα στα παιχνίδια (δεν τρέχουν). Σβήσε το PSP και πάτα κρατημένο το R. Άνοιξε το PSP και θα σου εμφανίσει το μενού του firmware.

Οι επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι:
Skip Sony logo
UMD Mode – M33 Driver -NO UMD.
Use VshMenu
Charge battery when USB cable plugged -> USB Connection command.
Use M33 network update

Related Posts