Πως να βάλεις Custom Firmware στο PS3!

Πως να βάλεις Custom Firmware στο PS3!
26/01/2011

Τέρμα τα "Jailμπρικια". Φυσικά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν θα αργούσε να γίνει και αυτό. Πλέον μπορείς να κάνεις το PS3 να τρέχει "φτιαχτό" firmware (Custom FW δηλαδή), να το κάνεις πχ όπως το PSP, βάζεις το αντίγραφο σε κάρτα/σκληρό δίσκο και το τρέχεις κατευθείαν.

Αυτό μου αρέσει στα "μηχανάκια" της Sony, τα κλειδώνει και καλά, αλλά μετά τα "ξεκωλιάζουν" οι πειρατές. Βασικά θα πρέπει το PS3 να έχει την έκδοση firmware 3.55, οπότε αν δεν την έχεις ήδη περάσει, κατέβασε την και κάνε την αναβάθμιση.

Πως να βάλεις Custom Firmware στο PS3! 1

Υπάρχουν οδηγίες στο νετ για το πως θα κάνεις το δικό σου firmware, αλλά επειδή βαριέμαι (και φαντάζομαι βαριέσαι και εσύ) τα πολλά, στα σχόλια θα βρεις το λινκ για το έτοιμο patch.

Αφού περάσεις το αυθεντικό 3.55 στο PS3, τότε θα πρέπει να περάσεις το CFW σε ένα φλασάκι και στην διαδρομή (/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP, όπως και με το αυθεντικό).

Tώρα μπορείς να κάνεις ξανά την διαδικασία αναβάθμισης, όπως και με το αυθεντικό firmware. Αν σε "πετάξει" κατά την αναβάθμιση με το "πειραγμένο" firmware, τότε θα πρέπει να κάνεις την κονσόλα να μπει σε "Recovery Mode" (Δες στο τέλος).

Πως να βάλεις Custom Firmware στο PS3! 2
Αν δεις αυτήν την εικόνα, τα έχεις καταφέρει.

Όταν τελειώσεις, μην ξεχάσεις να περάσεις πρώτα αυτό το πρόγραμμα, το οποίο στην ουσία λύνει κάποια προβλήματα ώστε να τρέχουν τα παιχνίδια.

Τώρα μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιον backup manager της επιλογής σου:

  • GaiaManager
  • MultiMAN

αλλά και μερικά χρήσιμα προγράμματα:

  • blackb0x FTP 1.2
  • SNES9X Emulator
  • GB/GBA Emulator
Πως να βάλεις Custom Firmware στο PS3! 3
Μια ματιά στο νέο firmware...

Λογικά το PS3 σου δεν θα έχει πρόβλημα με PSN αλλά και τα αντίγραφα (ασφαλείας). Αν ανησυχείς για το αν η Sony καταλάβει αν πείραξες το PS3, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Wipe History v2.0, το οποίο πρέπει να τρέχεις κάθε φορά που θα θέλεις να συνδεθείς online με το PS3. Καθαρίζει όλα τα logs και ότι άλλο πρέπει, ώστε να μην σε βλέπει η Sony.

Επίσης καλό είναι και το EraseMe v1.1,το οποίο δημιουργεί ένα ψεύτικο αρχείο .log.

Πως να βάλεις το PS3 σε Recovery Mode

  1. Κλείσε το PS3
  2. Πάτα και κράτα το πλήκτρο Power. To PS3 θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει ξανά.
  3. Όταν γίνει αυτό, άφησε και ξανά πάτησε (κρατημένο) το Power μέχρι να ακούσεις 2 μπιπ. Όταν τα ακούσεις, άσε το Power.
  4. Θα σου ζητηθεί να συνδέσεις το χειριστήριο του PS3 με USB. Μόλις το κάνεις, θα εμφανιστεί το Recovery Menu.

Από το Recovery Menu, μπορείς πλέον να εγκαταστήσεις το CFW.

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts