Πως να αποκτήσετε δωρεάν και νόμιμα το Maya 2019

Πως να αποκτήσετε δωρεάν και νόμιμα το Maya 2019
03/11/2019 02:36:54

Το πρόγραμμα Maya 3D της Autodesk (ή απλά Maya), είναι ένα εργαλείο τρισδιάστατης μοντελοποίησης που βασίζεται σε ανοικτή αρχιτεκτονική και επιτρέπει την δημιουργία 3D αντικειμένων για χρήση στο σινεμά, στα βιντεοπαιχνίδια και αλλού.

Ωστόσο δεν είναι δωρεάν, σε αντίθεση πάντα με το Blender. Υπάρχει όμως τρόπος να το εγκαταστήσετε και μάλιστα δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε στα... γνωστά λημέρια.

Η Autodesk επιτρέπει την δωρεάν χρήση του λογισμικού της σε όσους είναι μαθητές και ενδιαφέρονται να μάθουν τα προγράμματα της και αυτό θα επωφεληθούμε.

Αρχικά πηγαίνετε στην σελίδα της Autodesk και συγκεκριμένα στην ενότητα που απευθύνεται στους σπουδαστές και μαθητές και επιλέξτε το πρόγραμμα που επιθυμείτε, στην περίπτωση μας το Maya.

maya_page

Εκεί, δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό. Φροντίστε να δώσετε το σωστό σας email, γιατί εκεί θα σας έρθει ο κωδικός ενεργοποίησης του λογαριασμού σας.

maya_student

Μόλις ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, συνδεθείτε και βάλτε τα στοιχεία που θα σας ζητήσει, σχετικά με το που και επάνω σε τι φοιτάτε, καθώς επίσης και το πως θα χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα. Βάλτε ότι θέλετε και συνεχίστε. Αν κάνετε λάθος, θα σας ενημερώσει για το τι ακριβώς ζητάει, ώστε να τα βάλετε σωστά.

Τώρα πηγαίνετε ξανά στην σελίδα του Maya (παραπάνω link) και επιλέξτε την έκδοση που θέλετε. Εγώ επέλεξα την τελευταία. Θα σας εμφανίσει το μέγεθος και τον κωδικό ενεργοποίησης του Maya.

maya_account

Μόλις το κατεβάσετε, τρέξτε το αρχείο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Maya. Επιλέξτε επίσης και τι θέλετε να εγκαταστήσετε παράλληλα με το Maya.

maya_installation

Μόλις τελειώσει, θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε το Maya. Βάλτε τα στοιχεία που φαίνονται στην σελίδα από όπου το κατεβάσατε ή αυτά που σας ήρθαν στο email σας.

maya_activation

Αυτό ήταν. Το Maya είναι ενεργοποιημένο και έτοιμο να τρέξει.

maya_activated

Ξεκινήστε να δημιουργείτε 3D αντικείμενα με ένα από τα κορυφαία εργαλεία του είδους.

maya_running

Related Posts