Πως να απενεργοποιήσεις το MetroUi των Windows 8

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να απενεργοποιήσεις το MetroUi των Windows 8

Σαν παλιός χρήστης Windows, θέλησα να δοκιμάσω την νεότερη έκδοση τους, τα "οχτάρια". Ωστόσο χαλάστηκα από την αρχική οθόνη, μιας και μου άρεσε το στάνταρ των παλιότερων εκδόσεων (θέλω Start μενού, πως να το κάνουμε). Με την παρακάτω λύση, μπορείς να απερεργοποιήσεις το νέο interface των Windows 8.

Βασικά πρέπει να κάνεις δύο αλλαγές στην registry. Πατάς Start + R ώστε να εμφανιστεί το μενού "Run" και εκεί γράφεις "regedit".

Εκεί επιλέγεις την λίστα "HKEY_LOCAL_MACHINE" και από εκεί SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer.

Στον φάκελο "Explorer" θα δεις μερικές εισαγωγές που υπάρχουν ήδη. Βρες την εισαγωγή "RPenabled" και κάνε δεξί κλικ επάνω της και επέλεξε επεξεργασία.

Εκεί άλλαξε τον αριθμό 1 με το 0 και πάτησε ΟΚ. Όταν θελήσεις να το επαναφέρεις, τότε τον αριθμό 0 τον αλλάζεις σε 1.

Αν δεν βρεις την εισαγωγή "RPenabled", τότε με δεξί κλιλ σε κάποιο κενό σημείο, επέλεξε New και μετά Dword. Δώσε σαν ονομασία "RPenabled" (χωρίς τα εισαγωγικά) και πάτα ENTER. Μετά κάνε ότι αναφέρω παραπάνω.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις και ένα διαφορετικό Start μενού, αν κατεβάσεις αυτό το utility. Τρέξε το (αν σου ζητηθεί να εγκαταστήσει μερικά αρχεία από το NET Framework, επέλεξε ναι) και απλώς επέλεξε "Use Classic Start Menu". Με τον ίδιο τρόπο το απενεργοποιείς αν θέλεις.

Όταν κάνεις επανεκκίνηση του υπολογιστή, είσαι έτοιμος.

0 Comments

Related Posts

Top