Πως να απενεργοποιήσεις το MetroUi των Windows 8

Πως να απενεργοποιήσεις το MetroUi των Windows 8
09/12/2012

Σαν παλιός χρήστης Windows, θέλησα να δοκιμάσω την νεότερη έκδοση τους, τα "οχτάρια". Ωστόσο χαλάστηκα από την αρχική οθόνη, μιας και μου άρεσε το στάνταρ των παλιότερων εκδόσεων (θέλω Start μενού, πως να το κάνουμε). Με την παρακάτω λύση, μπορείς να απερεργοποιήσεις το νέο interface των Windows 8.

Βασικά πρέπει να κάνεις δύο αλλαγές στην registry. Πατάς Start + R ώστε να εμφανιστεί το μενού "Run" και εκεί γράφεις "regedit".

Εκεί επιλέγεις την λίστα "HKEY_LOCAL_MACHINE" και από εκεί SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer.

Στον φάκελο "Explorer" θα δεις μερικές εισαγωγές που υπάρχουν ήδη. Βρες την εισαγωγή "RPenabled" και κάνε δεξί κλικ επάνω της και επέλεξε επεξεργασία.

Εκεί άλλαξε τον αριθμό 1 με το 0 και πάτησε ΟΚ. Όταν θελήσεις να το επαναφέρεις, τότε τον αριθμό 0 τον αλλάζεις σε 1.

Αν δεν βρεις την εισαγωγή "RPenabled", τότε με δεξί κλιλ σε κάποιο κενό σημείο, επέλεξε New και μετά Dword. Δώσε σαν ονομασία "RPenabled" (χωρίς τα εισαγωγικά) και πάτα ENTER. Μετά κάνε ότι αναφέρω παραπάνω.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις και ένα διαφορετικό Start μενού, αν κατεβάσεις αυτό το utility. Τρέξε το (αν σου ζητηθεί να εγκαταστήσει μερικά αρχεία από το NET Framework, επέλεξε ναι) και απλώς επέλεξε "Use Classic Start Menu". Με τον ίδιο τρόπο το απενεργοποιείς αν θέλεις.

Όταν κάνεις επανεκκίνηση του υπολογιστή, είσαι έτοιμος.

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts