Πως να ανοίξεις τα αρχεία psd χωρίς Photoshop

Πως να ανοίξεις τα αρχεία psd χωρίς Photoshop
20/02/2011

Αν σου έτυχε κάποο αρχείο .psd και δεν μπορείς να το επεξεργαστείς επειδή δεν έχεις ή δεν θέλεις να βάλεις το Photoshop, oρίστε μια απλή λύση, το Paint.NET.

Το Paint.NET είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για τα Windows. Το interface του είναι πολύ απλό και εύκολο στην μάθηση του, ωστόσο παρά την απλότητα του δεν του λείπουν οι πολύ καλές δυνατότητες. Σε αντίθεση με το Photoshop της Adobe, δεν "ρουφάει" το σύστημα σου.

Για να μπορέσεις να επεξεργαστείς τα αρχεία .psd, θα πρέπει να κατεβάσεις το PSDPlugin για το Photo.NET. Ωστόσο μην περιμένεις να δεις το ίδιο το Photoshop, ασφαλώς και έχει τους περιορισμούς του στο θέμα της επεξεργασίας. Το αρχείο .dll του PSDPlugin θα πρέπει να μπει στο φάκελο "FileTypes" του Photo.NET

Εναλλακτικά, μπορείς να ανοίξεις αρχεία .psd και με το GIMP.

Download Paint.Net || Download PSDPlugin

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts