Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων)

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων)

Πρόσφατα, έπεσα "θύμα" προβληματικού hardware, με αποτέλεσμα να χάσω μερικές χιλιάδες αρχεία που είχα μέσα. Το πρόβλημα ήταν τέτοιο, που ενώ ο σκληρός (ή καλύτερα, οι σκληροί) ήταν σε Raid 1, τα αρχεία σβήστηκαν και από τους 2.

Τα Windows 7 τους αναγνώρισαν σαν μη αναγνώσιμους και έπρεπε να τους κάνω format. Πάνε τα αρχεία, ή όχι;

Σε αναζήτηση μου βρήκα πολλά προγράμματα που υπόσχονταν πολλά. Ωστόσο, κανένα απ'όσα δοκίμασα δεν έκανε δουλειά. Γιατί, έβρισκαν τα αρχεία αλλά είτε δεν μπορούσαν να τα κάνουν recovery, είτε τα έβρισκαν σαν "filexxxxx.mp3", με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις που και σε ποιο CD ανήκαν.

Οπότε, πάλι δεν είχε κάποιο όφελος. Δεν θα μπορούσα να καθίσω να δω και να τακτοποιήσω μερικές χιλιάδες mp3s, φωτογραφίες, video και eBooks, ακόμη και αν ήμουν σε ένα ερημονήσι για κάμποσα χρόνια.

Ποιο πολύ με ενόχλησε η τεράστια συλλογή από Roms και emulators αλλά και Ελληνικά/ξένα comics, που μου πήρε πολύ καιρό να τα βρω σε ξένους trackers.

Ωστόσο, πρόσφατα η λύση ήρθε από την "W@rez Community", όπου κατάφεραν και "έσπασαν" (και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω) ένα καταπληκτικό (αλλά όχι γνωστό) πρόγραμμα, το St3llar Windows Data Recovery. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί να βρει αρχεία στο σκληρό, που έχουν χαθεί ή σβηστεί, έχει γίνει format στο δίσκο κλπ.

Ο τρόπος απλός. Τρέχουμε το πρόγραμμα και επιλέγουμε ποιον σκληρό να ψάξει.

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων) 1

Το πρόγραμμα, βρίσκει τα αρχεία όπως ακριβώς ήταν και πριν. Σε κάθε φάκελο, ακόμη και με Ελληνικούς χαρακτήρες. Όταν τελειώσει, επιλέγεις ποια θες να κάνεις Recover.

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων) 2

Αυτό ήταν. Το πρόγραμμα ξεκινά την επαναφορά των αρχείων στον σκληρό που θες (ακόμη και στον ίδιο).

Η διαδικασία παίρνει λίγο ώρα για να ολοκληρωθεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Φανταστείτε (διάβασα σε σχετική συζήτηση) ότι σε κάποιον που έστειλε έναν "χτυπημένο" δίσκο σε εταιρία ανάκτησης, του απάντησαν ότι θαύματα δεν κάνουν και κατάφερε επανέφερε τα αρχεία με το πρόγραμμα αυτό.

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων) 3

0 Comments

Related Posts

Top