Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων)

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων)
16/03/2010

Πρόσφατα, έπεσα "θύμα" προβληματικού hardware, με αποτέλεσμα να χάσω μερικές χιλιάδες αρχεία που είχα μέσα. Το πρόβλημα ήταν τέτοιο, που ενώ ο σκληρός (ή καλύτερα, οι σκληροί) ήταν σε Raid 1, τα αρχεία σβήστηκαν και από τους 2.

Τα Windows 7 τους αναγνώρισαν σαν μη αναγνώσιμους και έπρεπε να τους κάνω format. Πάνε τα αρχεία, ή όχι;

Σε αναζήτηση μου βρήκα πολλά προγράμματα που υπόσχονταν πολλά. Ωστόσο, κανένα απ'όσα δοκίμασα δεν έκανε δουλειά. Γιατί, έβρισκαν τα αρχεία αλλά είτε δεν μπορούσαν να τα κάνουν recovery, είτε τα έβρισκαν σαν "filexxxxx.mp3", με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις που και σε ποιο CD ανήκαν.

Οπότε, πάλι δεν είχε κάποιο όφελος. Δεν θα μπορούσα να καθίσω να δω και να τακτοποιήσω μερικές χιλιάδες mp3s, φωτογραφίες, video και eBooks, ακόμη και αν ήμουν σε ένα ερημονήσι για κάμποσα χρόνια.

Ποιο πολύ με ενόχλησε η τεράστια συλλογή από Roms και emulators αλλά και Ελληνικά/ξένα comics, που μου πήρε πολύ καιρό να τα βρω σε ξένους trackers.

Ωστόσο, πρόσφατα η λύση ήρθε από την "W@rez Community", όπου κατάφεραν και "έσπασαν" (και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω) ένα καταπληκτικό (αλλά όχι γνωστό) πρόγραμμα, το St3llar Windows Data Recovery. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί να βρει αρχεία στο σκληρό, που έχουν χαθεί ή σβηστεί, έχει γίνει format στο δίσκο κλπ.

Ο τρόπος απλός. Τρέχουμε το πρόγραμμα και επιλέγουμε ποιον σκληρό να ψάξει.

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων) 1

Το πρόγραμμα, βρίσκει τα αρχεία όπως ακριβώς ήταν και πριν. Σε κάθε φάκελο, ακόμη και με Ελληνικούς χαρακτήρες. Όταν τελειώσει, επιλέγεις ποια θες να κάνεις Recover.

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων) 2

Αυτό ήταν. Το πρόγραμμα ξεκινά την επαναφορά των αρχείων στον σκληρό που θες (ακόμη και στον ίδιο).

Η διαδικασία παίρνει λίγο ώρα για να ολοκληρωθεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Φανταστείτε (διάβασα σε σχετική συζήτηση) ότι σε κάποιον που έστειλε έναν "χτυπημένο" δίσκο σε εταιρία ανάκτησης, του απάντησαν ότι θαύματα δεν κάνουν και κατάφερε επανέφερε τα αρχεία με το πρόγραμμα αυτό.

Πως να ανακτήσεις τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου (Ανάκτηση Δεδομένων) 3

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts