Πως να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα παλιά σας μηχανήματα

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα παλιά σας μηχανήματα

Αν έχεις κάποια παλιά συσκευή, θα έχεις παρατηρήσει ότι με τον χρόνο, το λευκό πλαστικό της αρχίζει να κιτρινίζει, κάτι που δεν δείχνει ωραίο για την -retro- συσκευή σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρέσεις την κιτρινίλα από τα πλαστικά, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν ένα είδος χημείας για να γίνει ή την χρήση καθαριστικών τύπου χλωρίνης. Δείτε πως μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και πιο γρήγορα με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα καθαριστικό, το οποίο περιέχει οξυζενέ, όσο περισσότερο τόσο καλύτερο. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα που πουλάνε είδη καλλυντικών. Είναι σε μορφή τζελ και απλώνεται πολύ εύκολα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά γάντια όταν το κάνετε.

Εγώ χρησιμοποίησα το παρακάτω προϊόν, το οποίο το αγόρασα πολύ φτηνά (κάτω των 3€, αλλά δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς γιατί το έχω καιρό).

Πως να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα παλιά σας μηχανήματα 1

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο αντίστοιχο προϊόν, το συγκεκριμένο δεν είναι κάτι σαν θαυματουργό, απλώς ήταν το μόνο που βρήκα την συγκεκριμένη στιγμή. Το λέω αυτό για να μην ψάχνετε αποκλειστικά το συγκεκριμένο.

Ο τρόπος χρήσης είναι απλός. Ανοίξτε την συσκευή σας και αφαιρέστε τα πλαστικά μέρη που θέλετε να καθαρίσετε. Αν επάνω υπάρχουν κάποια κουμπιά ή πλακέτα, αφαιρέστε τα.

Βάλτε μια καλή ποσότητα προϊόντος στα δάχτυλα σας (με γάντια πάντα) και αλείψτε την στην κονσόλα ή την συσκευή που θέλετε να καθαρίσετε, φροντίζοντας το υλικό να καλύπτει καλά την περιοχή. Αφήστε το να στεγνώσει (καλά είναι σε μπαλκόνι ή έξω από τον χώρο σας, αλλά όχι κάτω από τον ήλιο) και αφήστε το για κάμποση ώρα, ως ότου το υλικό να μην φαίνεται πλέον επάνω στο πλαστικό.

Τώρα μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία, αν δεν έχει αφαιρεθεί τελείως η κιτρινίλα ή να ξεπλύνετε καλά το πλαστικό και περιμένετε να στεγνώσει τελείως, προτού το μοντάρετε.

Τα αποτελέσματα του είναι εκπληκτικά. Στην παρακάτω εικόνα, δείτε την διαφορά στο καπάκι του NES και στο υπόλοιπο πλαστικό σε μόλις δύο ώρες.

Πως να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα παλιά σας μηχανήματα 2

0 Comments

Related Posts

Top