Πως να κατεβάσεις το iso των Windows 11 και να αποφύγεις τυχών ελέγχους συμβατότητας

Πως να κατεβάσεις το iso των Windows 11 και να αποφύγεις τυχών ελέγχους συμβατότητας
28/09/2021 07:17:56

Τα νέα Windows είναι εδώ. Δείτε πως μπορείτε να κατεβάσετε το iso των Windows 11 64bit, χωρίς κάποιον έλεγχο συμβατότητας.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να πάτε σε αυτήν την σελίδα στο github. Δεξιά, υπάρχει μια επιλογή "Download zip", πατήστε εκεί επάνω, ώστε να κατεβάσετε το αρχείο. Στο αρχείο θα βρείτε ένα αρχείο με την ονομασία "MediaCreationTool.bat", όπου είναι το μοναδικό που θα χρειαστείτε. Τα πάντα είναι open source, οπότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον κώδικα του bat αρχείου, σε περίπτωση που φοβάστε να το τρέξετε.

Κάντε δεξί κλικ επάνω στο MediaCreationTool.bat και επιλέξτε να το τρέξετε ως διαχειριστής. Θα σας εμφανίσει ένα μενού επιλογών, όπου μπορείτε να διαλέξετε πια έκδοση των Windows θέλετε. Μεταξύ άλλων έχει τις εκδόσεις 21H2 και Windows 11.

Θα σας εμφανίσει ένα νέο παράθυρο, όπου θα σας ζητήσει να επιλέξετε τι θέλετε να κάνετε με το iso. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσει ένα bootable στικάκι USB ή απλά να φτιάξει το αρχείο ISO. Επιλέξτε όποια επιλογή σας ενδιαφέρει, εγώ προσωπικά προτιμώ να "καίω" τα ISO με κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα όπως το Rufus.

Όταν επιλέξετε τι θέλετε, θα σας εμφανίσει το γνωστό "Media Creation Tool" πρόγραμμα της Microsoft, με κάποιες extra επιλογές ωστόσο (πχ "Skip TPM Check"). Περιμένετε να τελειώσει, για να έχετε έτοιμο το ISO των Windows 11.

Μπορεί να λέει "10", αλλά πρόκειται για το εργαλείο δημιουργίας ISO για τα Windows 11. Τεμπελιά από την Microsoft;

Related Posts