Πως να καβουρδίσετε κόκκους καφέ με συσκευή ποπ-κορν

14/06/2016

Δείτε πως μπορείτε να καβουρδίσετε κόκκους καφέ σπίτι σας, πολύ απλά και μάλιστα πολύ φτηνά.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια συσκευή για ποπ-κορν, η οποία θα πρέπει όμως να έχει τις κατάλληλες θύρες αέρα, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Εγώ το δοκίμασα με αυτή την συσκευή.

Πως να καβουρδίσετε κόκκους καφέ με συσκευή ποπ-κορν 1

Αγοράστε (άψητους) κόκκους καφέ της επιλογής σας (οι οποίοι είναι αρκετά φτηνότεροι). Όταν θελήσετε να καβουρδίσετε, βάλτε στην συσκευή μια μικρή ποσότητα και βάλτε σε λειτουργία την συσκευή.

Πως να καβουρδίσετε κόκκους καφέ με συσκευή ποπ-κορν 2

Μέσα σε 2', θα ακούσετε τα πρώτα "κρακ" του καφέ, ενώ στο 5λεπτο θα ακούσετε μια διαφορά στα "κρακ", θα είναι πιο γρήγορα. Αυτό είναι σημάδι ότι μπορείτε να σταματήσετε το καβούρντισμα. Μπορείτε να το σταματήσετε και νωρίτερα, αναλόγως πως θέλετε τον καφέ σας, βαρύ (σκούρο χρώμα στο καβούρντισμα) ή ελαφρύ (πιο ανοιχτό χρώμα).

Πως να καβουρδίσετε κόκκους καφέ με συσκευή ποπ-κορν 3

Όταν τελειώσετε, κλείστε την συσκευή και ρίξτε τους κόκκους του καφέ σε κάποιο πιατάκι να κρυώσουν (προσοχή, καίνε). Όταν κρυώσουν, μπορείτε να τους αλέσετε είτε με κάποια ειδική συσκευή, είτε με το μπλέντερ και βάλτε τον ψιλοκομμένο καφέ σε κάποιο βαζάκι.

Πως να καβουρδίσετε κόκκους καφέ με συσκευή ποπ-κορν 4

Ακόμη και μετά από μια εβδομάδα να ανοίξετε το βαζάκι, θα νιώσετε το έντονο άρωμα του καφέ, καμία σχέση με τους καφέδες που αγοράζετε από το εμπόριο, όπου αν δεν τους καταναλώσεις άμεσα, χάνουν το άρωμα τους.

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts