Πρόβλημα και λύση για τους Catalyst Drivers

Πρόβλημα και λύση για τους Catalyst Drivers
16/10/2012

Οι Catalyst 12.4 drivers περιέχουν ένα bug που έχει να κάνει με την σύνδεση του σε HDMI. Όταν η οθόνη μπει σε κατάσταση αναμονής, τότε δεν υπάρχει ήχος και στις ρυθμίσεις, η συσκευή αναφέρεται σαν αποσυνδεμένη και φυσικά δεν γίνεται τίποτα, παρά μόνο με restart. Σε εμένα εμφανίστηκε μόλις εγκατέστησα τους τελευταίους drivers.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κανείς να το διορθώσει, εκτός από το να βγάλει και να βάλει ξανά το HDMI καλώδιο του, είναι να απενεργοποιήσει στα Services (πληκτρολογούμε "services.msc" στο Start -> Run) την λειτουργία "AMD External Events Utility" και να κάνει Restart ξανά (το Restart δεν το γλυτώνεις με λίγα λόγια).

Υπάρχουν επίσης και beta drivers που διορθώνουν (όπως αναφέρεται) το πρόβλημα.

Update: Τελικά το πρόβλημα δεν διορθώνεται με τον συγκεκριμένο τρόπο. Το πρόβλημα παραμένει και τελικά οφείλεται σε κάποιο bug που υπάρχει όταν τα Windows ελέγχουν αν έχει κλείσει η TV ή το Monitor. Μια προσωρινή λύση είναι να μην ενώνεται το Pin 19 από το καλώδιο HDMI:

Πρόβλημα και λύση για τους Catalyst Drivers 1

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts