Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode στο Unity3D

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode στο Unity3D

Σε προγράμματα που χρησιμοποιώ για πολλές ώρες, όπως ο browser ή το Unity3D, μου αρέσει να έχω ενεργοποιημένο το dark theme, ώστε να μην με κουράζει τα μάτια η έντονη φωτεινότητα της οθόνης.

Για κακή μας τύχη, το Unity3D, το πρόγραμμα της cross-platform game engine της Unity, δεν έχει ενεργό το dark theme παρά μόνο στις Pro εκδόσεις. Αν όμως έχεις την δωρεάν έκδοση, όπως εγώ, τότε δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το dark mode, όχι εύκολα τουλάχιστον.

unity_6

Τα καλά νέα είναι ότι η λειτουργία dark mode βρίσκεται στο αρχείο Unity.exe, το οποίο μπορούμε να πειράξουμε, ώστε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία και σε free εκδόσεις του Unity. Οπότε εγκατέστησε ένα πρόγραμμα hex editor (συνιστώ το δωρεάν HxD) και ακολούθησε τις οδηγίες.

Τρέξε τον hex editor της επιλογής σου και επέλεξε open, ώστε να ανοίξεις το αρχείο Unity.exe.

unity_2

Τώρα πάτησε "Ctrl+F" και επέλεξε το Hex-values tab. Αν τρέχεις Unity 2019.1 και πάνω, βάλε στο πεδίο αναζήτησης το παρακάτω:

75 04 33 C0 EB 02 8B 07

Αν τρέχεις παλιότερη έκδοση της Unity (πχ Unity 2018.3), τότε βάλε το παρακάτω:

84 C0 75 08 33 C0 48 83 C4 30 5B C3 8B 03 48

unity_4

Το πρόγραμμα θα μας εμφανίσει το σημείο που πρέπει να επεξεργαστούμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αλλάξουμε τον αριθμό 75 σε 74.

unity_5

Μόλις το αλλάξεις, πάτησε Ctrl + S για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές στο αρχείο. Αυτό ήταν. Τρέξε τώρα το Unity για να δεις το dark theme ενεργοποιημένο.

unity_1

loading

Related Posts

Top