Solo στο Άμστερνταμ - Πληροφορίες για αξιοθέατα και περιοχές

Solo στο Άμστερνταμ - Πληροφορίες για αξιοθέατα και περιοχές

Αν είναι για κάτι ιδιαίτερα γνωστό το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, είναι για την φιλελεύθερη κουλτούρα του.

Το Άμστερνταμ είναι η "πράσινη πόλη" που αξίζει κάποια στιγμή να επισκεφτείς. Έχει τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις, που δεν θεωρείται και "παράδεισος" από όσους Έλληνες μένουν πλέον μόνιμα εκεί.

Στο Άμστερνταμ πήγα αεροπορικώς, σε αντίθεση με την "μανία" που έχω να πηγαίνω με το αυτοκίνητο μου. Αν και δεν έμενα εκεί, μιας και με φιλοξενούσαν σε κοντινή πόλη, εντούτοις ήμουν καθημερινά σχεδόν εκεί, αν εξαιρέσεις κάποιες εκδρομές σε άλλα σημεία της Ολλανδίας που επίσης αξίζουν.

Ζωολογικός κήπος

Αν έχετε μόνο λίγες ώρες στην διάθεση σας, τότε θα πρέπει να πάτε να δείτε τον ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ.

Aquarium at Amsterdam Zoo / Artis
Φωτογραφία από το ενυδρείο του ζωολογικού κήπου

Μέσα στον ζωολογικό κήπο, θα βρείτε πάρα πολλά ζώα αλλά και έντομα, αρθρόποδα κλπ. Πραγματικά παράδεισος ο ζωολογικός τους κήπος.

Φράγματα

Αν και δεν είναι στο Άμστερνταμ αλλά πιο βόρεια, είναι ένα μέρος που επίσης αξίζει να επισκεφτείτε. Στα φράγματα θα δείτε τις ικανότητες των Ολλανδών ενάντια στην φύση, αφού κατάφεραν να "τιθασεύσουν" τα νερά της Βόρειας Θάλασσας. Εκεί μπορείτε να δείτε και ένα μικρό μουσείο από την πλημμύρα της Βόρειας Θάλασσας, στις 21 Φεβρουαρίου 1953.

Eastern Scheldt Storm Surge Barrier

Περίπατος δίπλα στο κανάλι

Αν ο καιρός είναι καλός, πράγμα σπάνιο για την Ολλανδία, θα πρέπει να κάνετε μία βόλτα δίπλα στο κανάλι. Πολλοί είναι αυτοί που κάθονται δίπλα στο κανάλι και διαβάζουν, ζωγραφίζουν ή απλά ξεκουράζονται. Με τα πόδια, ένα ποδήλατο ή ένα τουριστικό βαρκάκι, μπορείτε να εξερευνήσετε τα όμορφα αυτά κανάλια και να θαυμάσετε την όμορφη αρχιτεκτονική των κτηρίων του Άμστερνταμ.

Βόλτα στα κανάλια της Ολλανδίας

Το σπίτι της Άννας Φρανκ

Όταν επισκεφτείτε έναν χώρο τέτοιας ιστορικής βαρύτητας, τα συναισθήματα σε κατακλύζουν. Στα δωμάτια του σπιτιού τα αντικείμενα και τα έγγραφα εξιστορούν τα συγκλονιστικά γεγονότα της οικογένειας Φρανκ, η οποία παρότι 14 χρόνων, κατέγραφε στο ημερολογιό της με λεπτομέρειες τη διαβίωση στο σπίτι της κρυμμένη για 25 ολόκληρους μήνες υπό τον φόβο και τον τρόμο να την ανακαλύψουν οι Ναζί.

Η επίσκεψη σε αυτό το μουσείο μένει ανεξίτηλη στη μνήμη του επισκέπτη.

Efteling

Vogel Rok σ

Θέλεις να γίνεις για λίγο παιδί; Να μεταφερθείς σε έναν κόσμο γεμάτο ξωτικά, νάνους, τρολ; Να βλέπεις τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και των αδελφών Γκριμ να ζωντανεύουν μπροστά σου; Αν ναι, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το μαγικό πάρκο Efteling.

Efteling

To Efteling είναι ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στη νότια Ολλανδία, σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας από το Άμστερνταμ. Είναι μεγαλύτερο από την Disneyland της Καλιφόρνια και λειτουργεί από το 1952. Όλα όσα βλέπει κανείς στο Efteling δανείζονται στοιχεία από αρχαίους μύθους και θρύλους, αλλά και την τοπική λαογραφία.

Efteling

Παρότι έχει πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που βρίσκεις σε λούνα παρκ, το Efteling δεν είναι ακριβώς λούνα παρκ, αλλά ένα μέρος όπου μεταφέρεσαι σε έναν μοναδικό κόσμο.

Efteling

Μπορεί να φαίνεται παιδικό, αλλά το Efteling είναι και για μεγάλους που χρειάζονται μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα τους. Και αν δεν σας αρέσουν τόσο οι επιλογές που αφορούν τα παιδιά, μην ανησυχείτε, κάτι θα βρείτε να σας τραβήξει το ενδιαφέρον, αφού περιλαμβάνει πολυάριθμες θεματικές ενότητες, 4D ατραξιόν, αλλά και μια μεγάλη γκάμα λούνα παρκ με καρουζέλ, τρενάκια roller coaster κ.α.

Οικία - Μουσείο Ρούμπενς

Αν και το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται στην Αμβέρσα, βρήκα λίγο χρόνο και πήγα να το δω, κυρίως γιατί το είδα όταν βγήκα από τον σταθμό της Αμβέρσας.

Το σπίτι είναι πραγματικά υπέροχο. Σε αυτό έζησε ο διάσημος ζωγράφος Pieter Paul Rubens. Εκεί μέσα μπορείτε να μάθετε για την ζωή του Rubens. Αν και δεν είμαι οπαδός της τέχνης, το είδα κυρίως επειδή μου κίνησε την περιέργεια. Εάν κάποιος είναι μια μεγάλος οπαδός της τέχης αξίζει να πάει εκεί, αν όχι μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε κάτι περισσότερο ενδιαφέρον.

Rubenshuis

loading