Τι να κάνετε για να μην παγώνουν οι σωλήνες σας

Τι να κάνετε για να μην παγώνουν οι σωλήνες σας
Written by Admin

Το πάγωμα των σωλήνων κατά την περίοδο του χειμώνα, είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους λέβητες του φυσικού αερίου, όπου μπορεί να έχουμε κρύο νερό, αλλά όχι ζεστό. Ορίστε μερικά tips για να αποφύγετε κάτι τέτοιο να συμβεί.

Ένα απλό που μπορείτε να κάνετε, είναι να μονώσετε τις σωλήνες σας, τον λέβητα και τον υδρομετρητή (ρολόι) σας, αλλά δεν είναι πάντα αποδοτικό, γιατί δεν μπορείτε να μονώσετε τις εσωτερικές σωλήνες.

Το πιο αποτελεσματικό που μπορείτε να κάνετε, είναι να γυρίσετε μια βρύση σας (πχ μπάνιου) στο ζεστό και να την ανοίξετε ελάχιστα, ώστε να στάζει ελαφρά. Αυτό θα αποτρέψει τις σωλήνες από το να παγώσουν κατά την διάρκεια της νύχτας ιδιαίτερα, όπου το κρύο είναι περισσότερο.

Αν παγώσουν οι σωλήνες σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ και να προσπαθήσετε να ξεπαγώσετε πρώτα από το ρολόι σας. Μην προσπαθήσετε να πετάξετε καυτό νερό σε κάποιον σωλήνα όσο και στα μηχανήματα σας (είτε φυσικού αερίου, είτε air condition), ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο γκαζάκι για να τους ξεπαγώσετε.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment