Teensy για το PS3!!! (Hack/Modchip/CFW)

Teensy για το PS3!!! (Hack/Modchip/CFW)
Written by Admin

Μου ήρθε επιτέλους το Teensy, το ποιο φτηνό έτοιμο DIY Jailbreak για το PS3.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η δημιουργία κάποιου hack ή τρόπου ώστε να τρέξει το PS3 αντίγραφα, "γεννάει" μια νέα ομάδα, άτομα που αναλαμβάνουν να κάνουν αυτήν την δουλειά. ΜΗΝ πέφτετε θύμα του κάθε έξυπνου (όπως έχω ακούσει ζητάνε για φλασάρισμα PSP ~50€ ενώ για Xbox360 ~80!!! Αν είναι δυνατόν...)

Το Teensy έχει τιμή 18$ (ναι δολάρια, aka 14€) και χρειάζεται μόνο μια USB θύρα. Αν μαζευτείτε 3-4 γνωστοί, θα μοιραστείτε τα μεταφορικά. Τελωνείο δεν πλήρωσα.

Ακόμη και 30€ να ζητήσει κάποιος για να σου πουλήσει "PS3 modchip", είναι κοροϊδία από την στιγμή που δεν θα σου κοστίσει ούτε 1€ παραπάνω πλην της αγοράς του.

Επίσης, εδώ και λίγες ημέρες, έχει εξαφανιστεί από την -online- αγορά το PIC18F2550, το οποίο μπορεί να σου κάνει την δουλειά ακόμη φτηνότερα (απαιτεί προγραμματιστή, ενώ το Teensy όχι).

Αυτό σημαίνει ότι "θα σκάσουν μύτη" πολλές "PS3 Hack" κατασκευές που θα ενσωματώνουν το PIC18F2550 (κόστος κατασκευής ~8€ - 15€) και ποιος ξέρει τι τιμή θα ζητάνε.

Update

Παρατήρησα ότι παρουσιάζει καμιά φορά "flickering", δηλαδή τρεμόπαιγμα της εικόνας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό το έλυσα προσωρινά χαμηλώνοντας την ανάλυση του PS3. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει, αλλά θα το τσεκάρω.

How to

Κατεβάστε το απαραίτητο firmware (εδώ έχω ανεβάσει το κατάλληλο hex και το πειραγμένο backup manager)και το Teensy Loader (Win 7/Vista ή WinXP). Συνδέστε το Teensy στο PC.Τα Windows θα το αναγνωρίσουν και θα το εγκαταστήσουν αμέσως.

Όταν εγκατασταθεί το Teensy και πατηθεί το πλήκτρο του, θα φωτίσει το πρόγραμμα

Φορτώνουμε το hex αρχείο και πατάμε το "auto". Θα κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες το πρόγραμμα μόνο του. Όταν τελειώσει, είμαστε έτοιμοι.

Όταν τα Windows εμφανίσουν αυτό το μήνυμα, η διαδικασία πέτυχε.

Περνάμε το manager.pkg σε ένα Memory Stick (FAT32). Κλείνουμε το PS3 και το βγάζουμε από το ρεύμα (για Slim ή κλείνουμε τον διακόπτη για τα FAT) .
Τοποθετούμε στην 1η υποδοχή USB το Teensy. Τοποθετούμε πάλι στην πρίζα το PS3 και όταν το κόκκινο λαμπάκι του PS3 ανάψει, πατάμε το Power και το Eject γρήγορα το ένα μετά το άλλο, σχεδόν μαζί.

Αν πετύχει, θα δούμε το λαμπάκι του Teensy να ανάβει στιγμιαία και μετά να σβήνει, ενώ σε μερικά δευτερόλεπτα θα ανάψει πάλι. Το hack έχει πετύχει.

Τώρα μπορούμε να συνδέσουμε στην 2η USB υποδοχή του PS3 το φλασάκι. Εκεί πηγαίνουμε στο "Install Package Files" και εγκαθιστούμε το backup manager.

Το επιπλέον μενού του PS3 που μας επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών

Πηγαίνουμε στο Backup manager. Πατάμε τον κύκλο στην οθόνη αναβάθμισης και μετά το X στην οθόνη με το συμφωνητικό. Θα μας εμφανίσει τα διαθέσιμα παιχνίδια. Δοκίμασα το Turok γιατί ήταν το μόνο που είχα στο σκληρό. Το Turok το έτρεξα από φλασάκι (το παιχνίδι είναι 5.96GB).

Το χακαρισμένο backup manager για να μην φαίνεται οnline

Για να τρέξει ένα παιχνίδι, θα πρέπει να βάλουμε και ένα αυθεντικό για να προσομοίωση την διαδικασία του φορτώματος (λογικά).

Θα μας επιστρέψει στην αρχική οθόνη του PS3. Εκεί, θα δούμε το παιχνίδι που φορτώσαμε.

Δυστυχώς, δεν έχω χρόνο για να το παίξω όλο για να δω τυχών κολλήματα ή προβλήματα, αλλά δεν νομίζω να έχει.

Μικρό, αλλά πρακτικό...

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment