Πως να τρέξετε παλιά παιχνίδια (roms) στο PS3

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νεότερη έκδοση του RetroXMB, το οποίο μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε περιεχόμενο στο PS3 και να το τρέξουμε από το XMB, από το εικονίδιο της καθεμιάς εγκατάστασης μας.

Με την βοήθεια του εργαλείου αυτού, μπορούμε πλέον να τρέχουμε παλιά παιχνίδια, σαν να τα κατεβάσαμε από το PSN.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Κατεβάστε το πακέτο και τρέξτε το αρχείο "RetroPS3.exe", όπου θα μας εμφανίσει και την λίστα με τους υποστηριζόμενους emulators. Επίσης υπάρχει και η beta 3 έκδοση του, όπου μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Αφού επιλέξουμε για ποιον emulator θέλουμε να τρέξουμε παιχνίδια, μπορούμε να πάμε σε ένα site όπως το coolrom.com και να τα κατεβάσουμε από εκεί. Για παράδειγμα, ας κάνουμε μια δοκιμή με το Sega Master System. Επιλέγουμε τον τίτλο που θέλουμε και τον κατεβάζουμε. Δεν χρειάζεται να το αποσυμπιέσουμε.

Από τα σχετικά sites, μπορούμε να δούμε και λίστες με τα κορυφαία παιχνίδια και να διαλέξουμε πιο θέλουμε.

Αφού τελειώσουμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι επιπλέον για να τρέξει το παιχνίδι μας. Επιλέγουμε "build Package" και περιμένουμε. Όταν το πρόγραμμα τελειώσει, μεταφέρουμε το αρχείο .pkg στο root ενός USB Flash και το εγκαθιστούμε στο PS3.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment