Πως να συνδέσετε το PlayStation Eye στο PC

Πως να συνδέσετε το PlayStation Eye στο PC
Written by Admin

Πιθανών να θυμάστε το "PlayStation Eye", την κάμερα που κυκλοφόρησε η Sony για το PS3 με τα motion controls, ως ανταγωνιστή του Wii και είμαι σίγουρος ότι όσοι την έχετε στην κατοχή σας, θα βρίσκεται κάπου και θα σκονίζεται (όπως η δική μου). Τώρα μπορείτε να την συνδέσετε με το PC σας και να την χρησιμοποιείτε για ότι θελήσετε, ακόμη και για να κάνετε vlogs στο Youtube.

Ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας.

  • 4 channel audio input: 16 bits/channel, 48kHz, SNR 90db
  • 640 x 480 at 60 frames/second
  • 320 x 240 at 120 frames/second
  • USB.0 high-speed data transfer
  • Uncompressed video (optional JPEG compression)

Με λίγα λόγια, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλές εφαρμογές σας. Και ακόμη να μην την έχετε, μπορείτε να την βρείτε σε τιμή ακόμη και κάτω των 10€.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε τους drivers από εδώ (θα πρέπει να τους αγοράσετε $2.99, υποστηρίζουν Windows XP/7/8) και να τους εγκαταστήσετε. Όταν τελειώσει η διαδικασία, συνδέστε την κάμερα με το PC και τα Windows θα την αναγνωρίσουν κανονικά.

Από εκεί και πέρα η κάμερα είναι έτοιμη για χρήση. Σημειώστε ότι έτσι έχετε και στερεοφωνικό μικρόφωνο της κάμερας και δεν θα χρειαστείτε κάτι άλλο για να κάνετε τα vlogs σας.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment