Πως να συνδέσεις τον σκληρό δίσκο του Xbox360 στο PC

Πως να συνδέσεις τον σκληρό δίσκο του Xbox360 στο PC
Written by Admin

...και παίξε τα παιχνίδια του Xbox Live. Δεν χρειάζεται να συνδέσεις τον δίσκο μόνο για τα παιχνίδια.

Στον συγκεκριμένο οδηγό δείχνω πως να συνδέσεις τον δίσκο του Xbox στο PC σου, ώστε να κάνεις ότι θέλεις.

Παρακάτω αναφέρω και πως να μεταφέρεις τα Xbox Live παιχνίδια στο δίσκο, αν και μπορούν να μπουν και σε ένα DVD τα παιχνίδια. Επίσης, τα παιχνίδια θα εμφανίζονται σαν "Trial", ενώ μερικά δεν θα τρέχουν και καθόλου, εκτός αν έχεις κάνει jtag την κονσόλα σου.

Θα χρειαστείτε

-Ένα κατσαβίδι Torx (ιδανικά αυτά που αλλάζουν μύτη ή κάποια συλλογή, γιατί έχει 2 ειδών βίδες ο σκληρός). Αν χρειάστηκες παλιότερα κατσαβίδι για κινητό, λογικά κάπου θα έχεις. Για τις μεγάλες μέσα στον σκληρό δεν χρειάζεται torx, μπορείς και με ίσιο αλλά και με ένα κόφτη να τις λύσεις.
-Ένα καλώδιο S-ATA (δεν χρειάζεται αν αφαιρέσεις προσωρινά κάποιον παλιό σου σκληρό από το PC).
-Το πρόγραμμα Xplorer360.
Εναλλακτικά, για να αποφύγεις όλη την διαδικασία, μπορείς να πάρεις κάτι όπως αυτό, το οποίο έχει κόστος περί τα 7€, αλλά επειδή είμαι της "κάν'το μόνος σου" σχολής, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται :)

Ξεκινάμε

Βγάλε τον σκληρό από το Xbox 360 σου. Θα δεις από την μέσα πλευρά ότι έχει 3 βίδες (η 4η είναι κρυμμένη κάτω από την ασημένια ετικέτα, που πρέπει να βγάλεις και θα χάσεις την εγγύηση σου). Αφαίρεσε τες και βγάλε το καπάκι.

Τώρα θα πρέπει να λύσεις τις τέσσερις μεγάλες βίδες. Αυτές είναι εύκολες, μιας και μπορείς να τις πιάσεις και με ένα κοφτάκι και να τις αφαιρέσεις. Αλλά και ένα μικρό ίσιο κάνει την δουλειά. Όταν αφαιρέσεις το μεταλλικό καπάκι, θα δεις τον δίσκο. Αφαίρεσε το καλώδιο από την πίσω πλευρά του και βγάλε τον έξω.

Τώρα ο δίσκος είναι έτοιμος να συνδεθεί με το PC, όπως θα έβαζες έναν απλό δίσκο.

Ο δίσκος αναγνωρίστηκε κανονικά.

Αφού τον συνδέσεις με το PC σου, τρέξε το Xloper360. Στην αρχική οθόνη, πήγαινε στο μενού και επέλεξε "Open -> Harddrive".

Θα σου βρει μόνο του τον δίσκο και θα σου εμφανίσει τα δεδομένα. Από εκεί, πήγαινε στο "Partition3" και πάτησε διπλό κλικ για να σου εμφανίσει τα περιεχόμενα του. Ο φάκελος που μας ενδιαφέρει είναι ο "0000000000000000" βρίσκεται στον "Content".

Οι φάκελοι που βλέπεις δεξιά, είναι τα demos που έχει το Xbox360.

Για να προσθέσεις ένα νέο παιχνίδι, κάνε δεξί κλικ μέσα στον φάκελο "0000000000000000" και επέλεξε το "Insert Folder". Επανέλαβε μέχρι να βάλεις όλα τα παιχνίδια που θέλεις, μιας και δεν είναι και απλό πράγμα η σύνδεση του δίσκου στο PC, οπότε καλό είναι να έχεις έτοιμα τα παιχνίδια που θέλεις.

Αφού τελειώσεις, σύνδεσε πάλι τον δίσκο στο Xbox. Άνοιξε το και πήγαινε στο Games και μετά στο [Xbox Live Arcade]. Αν όλα πήγαν καλά, θα δεις τα παιχνίδια που μόλις έβαλες.

Παιχνίδια για Xbox Live μπορείς να βρεις σε γνωστά τορεντ-άδικα.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment