Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC

Πως να παίξετε τα παιχνίδια του Nintendo DS στο PC
Written by Admin

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια του DS, δεν έχετε DS αλλά έχετε δυνατό PC, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Βασικά θα χρειαστείτε τον emulator. Μετά από δοκιμές, είδα ότι ο καλύτερος και με χαμηλές απαιτήσεις emulator, είναι ο NO$GBA.
Ειδικά η τελευταία του έκδοση, κυριολεκτικά πετάει. Επειδή απαιτεί και ρυθμίσεις, την έχω ανεβάσει εδώ με τις δικές μου ρυθμίσεις. Φυσικά θα αναφέρω και τι άλλο παρακάτω.

Στο αρχείο, αφού το αποσυμπιέσετε, θα βρείτε τον emulator, ενώ στον φάκελο ADDONS θα βρείτε ένα εξαιρετικό plugin, το No$Zoomer, το οποίο επιτρέπει την μεγέθυνση (διπλασιασμό) της οθόνης, μιας και ο emulator τρέχει στην αυθεντική DS οθόνη. Φυσικά κάτι τέτοιο μας "θυσιάζει" frames, κάνοντας το παιχνίδι αργό.

Επίσης δεν λείπουν και άλλες ρυθμίσεις.

Το να τρέξετε ένα παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο. Απλώς το ανοίγετε από το μενού και το τρέχετε κανονικά. Ο emulator, υποστηρίζει και χειριστήριο, κάνοντας την ζωή μας εύκολη.

Ας δούμε μερικά παιχνίδια.

Castlevania: Order of Ecclesia

Αρχικά ο λόγος που ήθελα έναν γρήγορο emulator. Αυτό το παιχνίδι "πατάει" στα χνάρια του Symphony of the Night επιτρέποντας μας έτσι να ανεβαίνουμε σιγά σιγά level, ανάλογα τα χτυπήματα που κάνουμε και να γινόμαστε έτσι δυνατότεροι.  Το παιχνίδι είναι πολύ καλό και συνιστώ να το δοκιμάσετε.

Το παιχνίδι τρέχει ικανοποιητικά και δεν παρατηρείται κάποιο σπάσιμο στον ήχο ή στην ταχύτητα του.

Jake Hunter Detective Story: Memories of the Past

Το παιχνίδι είναι κάτι σαν remake από το Jake Hunter: Detective Chronicles και προσθέτει 3 επιπλέον ιστορίες. Το παιχνίδι περιέχει πολλά extras όπως ανακρίσεις, μικρές ιστορίες κλπ. Το συγκεκριμένο τρέχει ικανοποιητικά.

New Super Mario Bros.

Ένα αγαπημένο παιχνίδι, επιστρέφει όπως έπρεπε να είναι. Είναι πολλά παιχνίδια (Mario, Metroid, Donkey Kong, Castlevania), τα οποία δεν μπορούν να γίνουν 3D και τα συγκεκριμένα για DS το πιστοποιούν αυτό.

Το παιχνίδι μου έφερε όμορφες αναμνήσεις από παλιά, από το Super Mario Bros. Δοκιμάστε το σίγουρα. Το συγκεκριμένο θεωρείται από τα δύσκολα στην εξομίωση και το συγκεκριμένο έχει κάποια προβλήματα στον ήχο. Αλλά είναι playable κανονικά.

Agatha Christie: The ABC Murders

Ο αγαπητός μας Ηρακλής Πουαρώ επιστρέφει. Το παιχνίδι δεν πρόλαβα να το παίξω, αλλά σε δοκιμές μου έτρεχε ικανοποιητικά. Το κάθε παιχνίδι απαιτεί (κατά κάποιο τρόπο) και ορισμένες ρυθμίσεις, ώστε να τρέχει ικανοποιητικά. Με τις δοκιμές μπορείτε να τα καταφέρετε.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment