Πως να έχετε Widget με τα πρόσφατα σχόλια στο Blogger

Πως να έχετε Widget με τα πρόσφατα σχόλια στο Blogger
Written by Admin

Σε αντίθεση με το WordPress, το Blogger δεν έχει την ποσότητα των Widgets, όπως για παράδειγμα τα πρόσφατα σχόλια του blog.

Ωστόσο μας επιτρέπει να τρέξουμε JavaScript στα Widget, κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να ενεργοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα.

How to

1.Πηγαίνετε στο Dashboard του Blogger και από εκεί Layout > Page Element > Add a Gadget > HTML/JavaScript.

2. Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και βάλτε τον στο ανάλογο πεδίο του Widget.

<script style=text/javascript src="https://sites.google.com/site/projectdigitaltomato/blogger/js/rc1blogger.js"></script>
<script style="text/javascript">var a_rc=5;var m_rc=false;var n_rc=true;var o_rc=100;</script>
<script src="https://YourBlog.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments"></script>
<noscript>Your browser does not support JavaScript!</noscript>

<style type=text/css>.rcw-comments a {text-transform: capitalize;}<br />.rcw-comments {border-bottom: 1px #cccccc dotted; padding-top: 7px!important; padding-bottom: 7px!important;}<br />#rcdr {background: url(http://3.bp.blogspot.com/-wsIqUGbMUyk/TchLsqCK3QI/AAAAAAAACmU/udeV22bGZ78/s400/blgo.png) 0px 0px no-repeat; padding: 1px 0px 0px 19px; height:14px; margin: 5px 0px 0px 0px;line-height:14px;}<br />#rcdr, #rcdr a {color:#808080;} <br />

3. Αλλάξτε το σημείο που λέει "YourBlog.blogspot.com" με την διεύθυνση του δικού σας ιστολογίου. Για παράδειγμα, στο δικό μου, έγινε lazytek.blogspot.com.

4. Αποθηκεύστε το Widget και επισκευτείτε το blog σας. Θα σας εμφανίσει τα τελευταία 5 σχόλια.

Μπορείτε επίσης να κάνετε και κάποιες αλλαγές και ρυθμίσεις.

Αριθμός σχολίων

Αν θέλετε να αλλάξετε τον αριθμό των σχολίων που εμφανίζονται στο Widget, βρείτε το σημείο που λέει a_rc=5 και αλλάξτε τον αριθμό σε ότι θέλετε.

a_rc=5;var m_rc=false;var n_rc=true;var

Αριθμός χαρακτήρων

Οι βασικές ρυθμίσεις του κώδικα είναι για να εμφανίζει max 100 χαρακτήρες από κάθε σχόλιο. Αν θέλετε τώρα να το αλλάξετε αυτό, απλώς αλλάξτε τον αριθμό που θα βρείτε στο σημείο var o_rc=100. Αν το βάλετε 0, τότε δεν θα εμφανίζει καθόλου το σχόλιο, πχ var o_rc=0.

n_rc=true;var o_rc=100;

*Συνιστώμενες ρυθμίσεις: 50 ως 100 χαρακτήρες.

Ημερομηνία σχολίων

Βάζοντας τον παραπάνω κώδικα, στα σχόλια δεν θα εμφανίζεται η ημερομηνία. Για να το αλλάξετε αυτό, βρείτε το σημείο "var m_rc=false" και αλλάξτε το false σε true.

a_rc=5;var m_rc=false;var n_rc=true;var

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment