Πως να εγκαταστήσετε τα Windows 7 σε Netbook/Laptop

Πως να εγκαταστήσετε τα Windows 7 σε Netbook/Laptop
Written by Admin

Αν έχεις Netbook, ασφαλώς θα έχεις βάλει Windows XP. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να βάλεις Windows 7;

Θα δεις ότι απαιτεί αρκετή μνήμη και ενδεχομένως να μην τα "σηκώνει", τουλάχιστον την έκδοση της Micro$oft.

Εδώ την απάντηση την δίνουν οι άλλοι χρήστες που κάθισαν και αφαίρεσαν την "σαβούρα" από τα 7 και τα έκανα lite, ώστε να τρέχουν ικανοποιητικά και με 128MB Ram.

Σημ.: Ο παρακάτω τρόπος σου επιτρέπει να κάνεις bootable φλασάκι από όλα τα isos (και όχι μόνο), όχι μόνο από τα Windows 7 και είναι ο πιο απλός τρόπος που υπάρχει.

Θα χρειαστείς το iso (Windows 7 Lite, μπορείς να το βρεις με μια αναζήτηση στο google) , το UltraIso (μπορείς να το κατεβάσεις και trial, μας κάνει την δουλειά) και ένα USB Stick 2GB το λιγότερο.

Εγκατέστησε και τρέξε το UltraIso. Από εκεί, άνοιξε το αρχείο ISO που κατέβασες.

Αφού ανοίξει το ISO, πήγαινε επάνω που λέει "Bootable" και επέλεξε το "Write Disk Image".

Στο παράθυρο που θα σου εμφανίσει, επέλεξε απλώς το φλασάκι σου και πάτα Write.

Όταν τελειώσει είσαι έτοιμος. Βάλε το στο Netbook, επέλεξε να μπουτάρει από το φλασάκι και μπορείς να βάλεις τα Windows 7 στο Netbook σου.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment