Πως να δείτε ταινίες και σειρές με streaming από το PS4 σας

Πως να δείτε ταινίες και σειρές με streaming από το PS4 σας
Written by Admin

Το PS4 υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες streaming, όπως Hulu, Netflix, Amazon κλπ, μόνο που είναι για την Αμερική. Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε το PS4 μας να μπορεί να stream-άρει από αυτές τις υπηρεσίες.

Αρχικά θα πρέπει να έχουμε έναν λογαριασμό που να δηλώνει σαν χώρα την Αμερική. Επειδή οι ενεργοί λογαριασμοί δεν γίνεται να αλλάξουν χώρα στις ρυθμίσεις, θα πρέπει να φτιάξουμε έναν καινούριο. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα sites που έχουν fake Αμερικάνικες διευθύνσεις, για να χρησιμοποιήσετε στον νέο σας λογαριασμό όταν σας ζητηθεί. Έτσι λοιπόν, δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό στο PSN, αν ο ήδη υπάρχων δεν είναι δηλωμένος σαν Αμερικάνικος.

Στην συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε το ip σας να μην δείχνει ότι είναι Ελληνικό και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια αντίστοιχη υπηρεσία. Σε αυτόν τον οδηγό, χρησιμοποίησα το Unblock-us, όπου σας δίνει μια εβδομάδα δωρεάν για να το δοκιμάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη υπηρεσία θέλετε, όπως το Hola, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι παίζει με αυτές τις υπηρεσίες, αφού πρόσφατα αποκαλύφτηκε ότι η Hola πούλαγε το bandwidth των χρηστών της για botnets. Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο λοιπόν, καλύτερα να επιλέξεις μια υπηρεσία όπου θα δίνεις ένα -μικρό- ποσό τον μήνα (4,99$/μήνα). Το Unblock-us σου παρέχει οδηγίες και για άλλες συσκευές, εκτός του PS4. Καλή επιλογή δείχνει να είναι και το hide.me, αλλά δεν το δοκίμασα αν δουλεύει.

Το μήνυμα που θα σας εμφανιστεί, αν οι ρυθμίσεις σας είναι σωστές στο PC σας.

Τώρα μας μένει να ορίσουμε το PS4, ώστε να συνδέεται με τους DNS servers της υπηρεσίας που επιλέξαμε παραπάνω. Θα πρέπει να συνδεθείς στο PSN με τον λογαριασμό που όρισες σαν Αμερικάνικο και από εκεί να επιλέξεις "Settings" > "Network" > "Set up internet connection" > "Custom". Στην επιλογή του IP, επέλεξε το "Automatic", στο DHCP Host name επέλεξε το "Do Not Specify" και στο DNS επέλεξε το "Manual".

Αν χρησιμοποιήσεις το Unblock-us, τότε θα βάλεις σαν DNS τα παρακάτω, ενώ αν χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη υπηρεσία, θα πρέπει να βάλεις τα αντίστοιχα DNS:

Primary DNS: 208.122.23.22
Secondary DNS: 208.122.23.23

Τώρα είσαι έτοιμος. Πήγαινε στο PSN Store και εγκατέστησε τα προγράμματα που επιθυμείς, όπως το Amazon Instant Video (σας δίνει έναν μήνα δωρεάν), αλλά και Hulu, Netflix κ.α. Σημείωσε ότι θα πρέπει να κάνεις όλα τα παραπάνω προτού τρέξεις κάποιο πρόγραμμα, αλλιώς δεν θα μπορέσεις να συνεχίσεις.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment