Πως να αυξήσετε την ταχύτητα του internet στο Linux Mint

Πρόσφατα, "μετακόμισα" σε Linux και επέλεξα την πλήρη διανομή Mint, η οποία και ενδείκνυται για όσους είναι fan των Windows, καθώς η εμφάνιση του παραπέμπει περισσότερο σε Windows, σε σχέση με την εξίσου καλή (και πιο διαδεδομένη έκδοση) Ubuntu. Ωστόσο, ενώ ήταν όλα καλά, παρατήρησα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την σύνδεση στο internet, η οποία κυριολεκτικά "σέρνεται".

Έπειτα από αναζήτηση σε σχετικά blogs, παρατήρησα ότι το πρόβλημα οφείλεται στην σύνδεση "IPv6", η οποία και θα πρέπει να απενεργοποιηθεί για να μπορέσουμε να πάρουμε το μέγιστο της σύνδεσης μας.

Ο παρακάτω τρόπος δουλεύει και σε Ubuntu διανομές, ωστόσο εγώ τον δοκίμασα σε Mint 14.

Ανοίγουμε ένα τερματικό (Μενού>Βοηθήματα>Τερματικό) και δίνουμε την εντολή:

sudo gedit /etc/sysctl.conf

και βάζουμε τον κωδικό μας.

Όταν ανοίξει ο επεξεργαστής κειμένου, πηγαίνουμε στο τέλος και βάζουμε τα παρακάτω:

disable ipv6


net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1

Αποθηκεύουμε το αρχείο και κλείνουμε τον επεξεργαστή κειμένου. Έπειτα, στο τερματικό δίνουμε την εντολή:
sudo sysctl -p

ώστε να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

Μετά πηγαίνουμε στην σελίδα Speedtest ώστε να δοκιμάσουμε την ταχύτητα μας.
Μπορείτε να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις διαγράφοντας τα παραπάνω από το αρχείο "sysctl.conf", με τον ίδιο τρόπο που τα προσθέσαμε αρχικά.
Μια ματιά σε πριν και μετά δοκιμές της ταχύτητας

Δείτε επίσης και σχετικά άρθρα εδώ και εδώ.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment