Πως να αποθηκεύσετε τα τραγούδια του Spotify

Πως να αποθηκεύσετε τα τραγούδια του Spotify
Written by Admin

Το Spotify είναι μια ψηφιακή υπηρεσία που παρέχει χιλιάδες τραγούδια online, τα οποία σου επιτρέπει τα ακούσεις όσο θέλεις, αλλά δεν μπορείς να τα αποθηκεύσεις στον Η/Υ σου, πχ για να τα έχεις στο κινητό ή στο αυτοκίνητο σου. Ας δούμε πως μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε με απλό τρόπο.

Παλιότερα υπήρχε ένα plugin για τον Chrome, το οποίο σου επέτρεπε να κατεβάσεις τα κομμάτια που ήθελες, αλλά πλέων το έχουν διορθώσει το bug και δεν λειτουργεί. Οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιον άλλο τρόπο.

Έτσι, ο καλύτερος -αυτήν την στιγμή- τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα streaming recorder πρόγραμμα, το οποίο θα αναλάβει να γράψει ότι ακούς εκείνη την στιγμή. Είναι ο πιο απλός τρόπος ώστε να κρατήσεις την αρχική ποιότητα. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για streaming recording, αλλά από τις δοκιμές μου κατέληξα στο Streaming music recorder. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποθηκεύσεις τα τραγούδια και από άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.

Πήγαινε στο play.spotify.com και επέλεξε την λίστα ή τα κομμάτια που θέλεις. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσεις μια λίστα, ώστε να αφήσεις τον υπολογιστή σου να τρέχει τα κομμάτια που έχεις επιλέξει και να τα γράφει το πρόγραμμα. Καλό είναι να κλείσεις κάποια άλλα προγράμματα και να χρησιμοποιήσεις τον Chrome.

Τρέξτε το πρόγραμμα και ρυθμίστε το να κόβει τα κομμάτια αυτόματα όταν δεν εντοπίσει ήχο, ώστε να μην είναι ένα μεγάλο ηχητικό αρχείο, αλλά τα κομμάτια όπως κανονικά είναι. Μερικές τυπικές ρυθμίσεις είναι οι παρακάτω.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment