Πως να απενεργοποιήσετε το tab reloading του Firefox (Android)

Πως να απενεργοποιήσετε το tab reloading του Firefox (Android)
Written by Admin

Στον Firefox (Android), όταν έχετε κάποιο tab ήδη ανοιχτό και μεταφερθείτε σε κάποιο άλλο, όταν επιστρέψετε στο προηγούμενο θα δείτε ότι φορτώνει ξανά το tab, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα tabs. Δείτε πως μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε αυτήν την λειτουργία.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι εξαιτίας του λειτουργικού, όπου σταματάει κάθε λειτουργία που δεν είναι ενεργή εκείνη την στιγμή, με σκοπό να σώσει μνήμη για το σύστημα. Μην την δοκιμάσετε την παρακάτω λειτουργία, αν το κινητό σας δεν έχει αρκετή μνήμη (πάνω από 2GB).

Ανοίξτε ένα νέο tab και γράψτε σαν URL:

about:config

Θα σας εμφανίσει κάποιες λειτουργίες του Firefox. Εκεί πατήστε επάνω στο Add (σταυρό).

Στο πεδίο που θα εμφανιστεί, γράψτε:

accessibility.blockautorefresh

και επιλέξτε από δεξιά το "Boolean" και από κάτω αριστερά το "True". Τώρα αποθηκεύστε την νέα προσθήκη και βγείτε από το μενού. Θα δείτε ότι όταν αλλάζετε tabs δεν θα τα φορτώνει συνεχώς.

Για να απενεργοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία, ξαναμπείτε στο Settings Menu, επιλέξτε την λειτουργία που μόλις προσθέσατε και αλλάξτε την από "True" σε "False".

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment