Πως να αλλάξετε το title tag για καλύτερο SEO σε Blogger [BlogSpot] blogs

Πως να αλλάξετε το title tag για καλύτερο SEO σε Blogger [BlogSpot] blogs
Written by Admin

Το blogger είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν δωρεάν blog. Ανήκει στην Google, κάτι που εγγυάτε την ταχύτητα και την αναγνώριση του blog από τις μηχανές. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα προς το καλύτερο, όπως για παράδειγμα το title tag του θέματος (theme).

Από default, το blogger δείχνει πρώτα το όνομα του blog και μετά το όνομα του άρθρου. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να δείξουν ελάχιστους χαρακτήρες, περί τους 65, που σημαίνει ότι αν έχετε μεγάλο τίτλο στο άρθρο, δεν θα εμφανιστεί σωστά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να φαίνεται πρώτα ο τίτλος του άρθρου και μετά το όνομα του blog, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Πηγαίνετε στο μενού του blogger και μετά επιλέξτε "Theme".

Στην σελίδα που θα σας μεταφέρει, επιλέξτε "Edit HTML".

Ψάξτε για το σημείο παρακάτω:

‹title›‹data:blog.pageTitle/›‹/title›

και αλλάξτε το σε:

‹b:if cond="data:blog.pageType == "index""›
‹title›‹data:blog.title/› | ‹data:blog.metaDescription/›‹/title›
‹b:else›
‹title›‹data:blog.pageName/› | ‹data:blog.title/›‹/title›‹/b:else›‹/b:if›

Αποθηκεύστε τις αλλαγές και είστε έτοιμοι.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment