Πως να αλλάξεις το μέγεθος όλων των video με την php

Πως να αλλάξεις το μέγεθος όλων των video με την php
Written by Admin

Αν χρησιμοποιείς php για να έχεις το site σου και βάζεις video από το yt ή το vimeo, δες πως μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος τους εύκολα.

Ας πούμε ότι έχεις το post και περιέχει έναν κώδικα του Youtube.

Τον κώδικα, θα τον προσαρμόσεις σε μία μεταβλητή (variable), ονόματι $video. Κάνοντας χρήση της λειτουργίας preg_replace θα βάλουμε κάτι όπως το παρακάτω.

Αυτός ο τρόπος θα κρατά πάντα τα video σε ένα μέγεθος, κάτι που είναι ιδανικό αν ανεβάζουν πολλά άτομα video και δεν θέλεις να ξεφεύγει από το μέγεθος του ποστ.

$video = preg_replace('/(width)=("[^"]*")/i', 'width="270"', $video);
$video = preg_replace('/(height)=("[^"]*")/i', 'height="270"', $video);

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment