Πως κάνουμε καθαρισμό της προσωρινής μνήμης DNS

Πως κάνουμε καθαρισμό της προσωρινής μνήμης DNS
Written by Admin

Ο DNS server είναι στην ουσία η αντιστοιχία μιας IP με ένα domain. Όταν ένας υπολογιστής συνδέεται για πρώτη φορά στο internet, αποθηκεύει τις IP που επισκέπτεσαι στην cache του, ώστε να μην χρειάζεται να την αναζητά κάθε φορά.

Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που πρέπει να καθαρίσεις αυτήν την cache, όπως πχ όταν έχεις πρόβλημα να μπεις σε κάποιες σελίδες, οι οποίες μπορεί να άλλαξαν server (και άρα IP), αφού τις είχες ήδη επισκεφτεί (και μπήκαν ήδη στην cache με το παλιό τους IP).

Η βασική εντολή είναι η ipconfig /flushdns για να καθαρίζει η cache, έτσι ώστε ο υπολογιστής να αναζητήσει ξανά το DNS και να το βάλει στην cache.

Ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο command line (πατώντας Win+X και επιλέγοντας το Command Prompt να τρέξει σαν Admin) και πληκτρολογούμε την παρακάτω εντολή:

ipconfig /flushdns και πατάμε Enter.

Ωστόσο, ορισμένες φορές αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, οπότε θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε μερικές επιπλέον εντολές εκτός από την ipconfig /flushdns (τις γράφουμε χωρίς τα "")

ipconfig /registerdns

ipconfig /release

ipconfig /renew

netsh winsock reset

Γράφουμε μία κάθε φορά και πατάμε **Enter**.

Κάνουμε έπειτα επανεκκίνηση τον υπολογιστή και το Router μας.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment