Πως να καβουρδίσετε κόκκους καφέ με συσκευή ποπ-κορν

Δείτε πως μπορείτε να καβουρδίσετε κόκκους καφέ σπίτι σας, πολύ απλά και μάλιστα πολύ φτηνά.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια συσκευή για ποπ-κορν, η οποία θα πρέπει όμως να έχει τις κατάλληλες θύρες αέρα, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Εγώ το δοκίμασα με αυτή την συσκευή.

Αγοράστε (άψητους) κόκκους καφέ της επιλογής σας (οι οποίοι είναι αρκετά φτηνότεροι). Όταν θελήσετε να καβουρδίσετε, βάλτε στην συσκευή μια μικρή ποσότητα και βάλτε σε λειτουργία την συσκευή.

Μέσα σε 2', θα ακούσετε τα πρώτα "κρακ" του καφέ, ενώ στο 5λεπτο θα ακούσετε μια διαφορά στα "κρακ", θα είναι πιο γρήγορα. Αυτό είναι σημάδι ότι μπορείτε να σταματήσετε το καβούρντισμα. Μπορείτε να το σταματήσετε και νωρίτερα, αναλόγως πως θέλετε τον καφέ σας, βαρύ (σκούρο χρώμα στο καβούρντισμα) ή ελαφρύ (πιο ανοιχτό χρώμα).

Όταν τελειώσετε, κλείστε την συσκευή και ρίξτε τους κόκκους του καφέ σε κάποιο πιατάκι να κρυώσουν (προσοχή, καίνε). Όταν κρυώσουν, μπορείτε να τους αλέσετε είτε με κάποια ειδική συσκευή, είτε με το μπλέντερ και βάλτε τον ψιλοκομμένο καφέ σε κάποιο βαζάκι.

Ακόμη και μετά από μια εβδομάδα να ανοίξετε το βαζάκι, θα νιώσετε το έντονο άρωμα του καφέ, καμία σχέση με τους καφέδες που αγοράζετε από το εμπόριο, όπου αν δεν τους καταναλώσεις άμεσα, χάνουν το άρωμα τους.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment