Πως φτιάχνουμε Boot USB για Windows (από ISO Image)

Πως φτιάχνουμε Boot USB για Windows (από ISO Image)
Written by Admin

Πολλά μηχανήματα (desktops, laptops, netbooks) δεν έχουν ενσωματωμένο DVD Drive, που σημαίνει ότι είναι κομματάκι δύσκολο να περάσεις κάποιο λειτουργικό. Σε αντίθεση με τις διανομές Linux, όπου υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις ένα bootable USB stick με το λειτουργικό και να το τρέξεις από εκεί, στα Windows είναι κομματάκι δύσκολο. Υπάρχει όμως λύση και είναι σχετικά απλή.

Θα χρειαστείς

  • Το λειτουργικό που θέλεις σε μορφή iso (32/64bit). Η δοκιμή έγινε σε Windows 10 (Technical Preview ISO).
  • Ένα USB Stick (το λιγότερο 4GB, με 8GB να είναι το ιδανικότερο).
  • Το πρόγραμμα ZOTAC WinUSB Maker

Τρέξε το ZOTAC WinUSB Maker (δεν χρειάζεται εγκατάσταση) και με drag 'n drop "πέταξε" το εικονίδιο του USB Stick (από το "My Computer") στο παράθυρο του προγράμματος. Όταν τελειώσει, με τον ίδιο τρόπο "πέταξε" στο παράθυρο του προγράμματος και το αρχείο iso των Windows.

Αυτό ήταν. Τώρα απλώς επέλεξε το "Make USB Bootable" και περίμενε το πρόγραμμα να τελειώσει. Όταν τελειώσει, το USB είναι bootable και μπορείς να τρέξεις το λειτουργικό σου μέσο USB.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment