Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή
Written by Admin

Αν κατέβασες κάποιο αρχείο και είναι σε μορφή iso, μπορείς με τους εξής τρόπους να το τρέξεις, χωρίς να το "κάψεις" σε δισκάκι.

Ο ποιο απλός είναι με το winrar. Με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο, επιλέγεις "Unrar to.." και θα έχεις τα αρχεία όπως ακριβώς θα υπήρχαν στο CD/DVD.

Ωστόσο, αν το πρόγραμμα ή παιχνίδι έχει έλεγχο προστασίας και θέλει οπωσδήποτε το δισκάκι μέσα, έτσι δεν θα μπορέσει να τρέξει. Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που να κάνει "mount" σαν εικονικό δισκάκι.

Δύο θεωρώ καλά και Freeware (με υποστήριξη για Windows 7).

Το Virtual CloneDrive (το ποιο απλό) και το MagicISO (λίγο ποιο πολύπλοκο και με περισσότερες επιλογές).

Με το cloneDrive, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο, επιλέγουμε "Mount" ή "Unmount" και είμαστε έτοιμοι.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment