Γενικά

Πως να φτιάξετε ένα φθηνό Android eBook Reader με το Nook Touch

Lisa Scholfield
Written by Gearloose

Αν διαβάζεις περιοδικά και βιβλία, σίγουρα θα τα έχεις βρει κάπως μπαστούνια, αν προσπαθείς να τα διαβάσεις σε υπολογιστή, κινητό ή και tablet.

Η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα τα e-ink readers, τα οποία ωστόσο είναι ακριβά, ενώ έχουν αρκετούς περιορισμούς. Τι θα έλεγες ωστόσο να αγοράσεις ένα αρκετά φθηνό ebook reader, το οποίο θα τρέχει Android και θα μπορείς να διαβάσεις εκεί τα πάντα;

Η λύση είναι απλή, το Nook Touch, το οποίο και μπορείς να βρεις κάτω από 30€ στο eBay.

Πως να φτιάξετε ένα φθηνό Android eBook Reader με το Nook Touch 1
Το δικό μου, στο οποίο διαβάζω τα αγαπημένα μου περιοδικά, εκτός των βιβλίων φυσικά

Αναβάθμιση του λογισμικού

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά βελτιώνει κατά πολύ την μπαταρία του Nook, ενώ διορθώνει κάποια bugs του λειτουργικού.

Για να το αναβαθμίσεις, πήγαινε σε αυτή την σελίδα και ακολούθησε τις επίσημες οδηγίες.

Rooting

Το επόμενο βήμα είναι το rooting, το οποίο απαιτεί το πρόγραμμα NookManager. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ, ενώ στην ίδια σελίδα θα βρεις και περισσότερες πληροφορίες.

Το root γίνεται πολύ εύκολα. Απλά κατέβασε το αρχείο, αποσυμπίεσε το στην microSD κάρτα σου (δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης χωρητικότητας, εγώ το έκανα σε 128MB κάρτα), κάνε επανεκκίνηση το Nook και όταν τελειώσει, απλά αφαίρεσε την κάρτα. Όταν τελειώσει, σημαίνει ότι το root έγινε με επιτυχία.

Το μηχάνημα πλέον είναι full rooted και έχει σαν app store το Amazon App Store. Ωστόσο εγώ δεν μπόρεσα να κατεβάσω κάποιο αρχείο από εκεί, οπότε η καλύτερη λύση είναι να βρίσκεις τα apk από τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν και να τα βάλεις στην microSD κάρτα, ώστε να τα φορτώνεις από εκεί.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρω ότι η έκδοση Android που τρέχει το Nook είναι αρκετά παλιά, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις τα τελευταία προγράμματα, αλλά ούτε και το Play Store.

Μία λίστα με τα συμβατά προγράμματα είναι αυτή. Εγώ προσωπικά τρέχω μόνο έναν browser, το Feedly, ένα ebook app και ένα comic app. Δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι επιπλέον και δεν γνωρίζω αν καταφέρεις να τρέξεις και κάτι επιπλέον.

Εμένα επειδή με ενοχλούν τα μάτια μου, αν κοιτάζω για πολύ ώρα την οθόνη του κινητού/tablet, το Nook με έχει βολέψει υπερβολικά. Η μπαταρία του κρατάει μέρες και με μια μεγάλη microSD (64GB), έχω μέσα αρκετά παλιά κόμικ και βιβλία.

About the author

Gearloose

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Comment